En daar gaan de Pay-Per-Action campagnes…

Eind augustus stopt Google met pay-per-action campagnes. De feature was weliswaar enkel nog maar beschikbaar in beta-versie en dus enkel maar op uitnodiging maar zal dus niet voor het grote publiek beschikbaar worden. De geruchten deden al langer de ronde dat PPA-campagnes op hun laatste benen aan het lopen waren maar nu is het dus officieel.

Google biedt in de plaats 2 ‘nieuwe mogelijkheden’:

  • Bij de Conversion Optimiser-tool moet je kost per actie-targets (CPA) instellen, op die manier wordt er bij elke bieding berekend hoeveel uw kost per klik (CPC) moet bedragen om de vooropgestelde CPA target te halen. Een extra pluspunt hierbij is dat de Conversion Optimiser nu ondersteund wordt door Adwords Editor en de Adwords API. De voorwaarde dat er minimum 200 conversies per campagne moet gehaald worden is voor deze categorie geen probleem aangezien het minimumaantal conversies voor een PPA-campagne op 500 lag.
  • Het Google Affiliate Netwerk heeft quasi dezelfde eigenschappen zoals elk ander Affiliate programma (TradeDoubler, TradeTracker, Zanox, M4N, Daisycon, etc). Zo kan je hier ook een CPA instellen voor de verschillende acties op een website. Belangrijk hierbij is dat het Google Affiliate Netwerk alleen maar beschikbaar is voor adverteerders in de US.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *