Emakina eet TheReference op

Webagency Emakina neemt sectorgenoot TheReference over. Volgens Emakina’s persbericht neemt het alle aandelen over voor 1,2 miljoen euro, gefinancieerd met eigen middelen, opgehaald door de recente beursgang op Alternext. TheReference telde zo’n 40-tal personeelsleden en had een omzet van om en bij de 4 mio Eur en had naar verluid redelijk wat problemen om het hoofd boven water te houden. Voor 2007 zou het op weg zijn om een negatieve tendens om te buigen naar een positieve EBITDA.
The Reference is nummer 5 in deelnames of overnames die Emakina voltrok na z’n beursgang op Alternext. In Gent blijkt men zeer opgetogen met de overname, na de moeilijke laatste jaren.

Buitenlandse overnames, die begrijp ik, service verrijkende overnames, zou ik begrijpen, maar het overnemen van een concurrent in dezelfde geografische markt kan m.i. alleen maar als het een koopje is, waarover ik me hier verder niet over uitspreek. Het is niet dat er nu minder concurrentie gaat zijn op de markt. De plaats van TheReference in pitches wordt gewoon ingenomen door een andere concurrent. Andere, voor ons onzichtbare voordelen, zijn er ongetwijfeld.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *