Eindelijk een share-button voor Google Plus!

Zoals vele anderen vroeg ik me ook af waarom er nog geen share-button bestaat voor Google Plus. Je hebt wel de +1-button, equivalent van de like-button van Facebook, waarmee je iets letterlijk een plus 1 kan geven maar deze button stuurt de URL niet door naar je Google Plus account. Iets wat Facebook dus wel doet met hun share-button. Dankzij Alex Moss hebben websites nu wel de mogelijkheid om een specifiek stuk code toe te voegen aan hun site waardoor mensen van buiten Google+ iets kunnen delen met hun kringen.

Tot voor kort was het dus niet mogelijk om iets (een link, video, …) van buitenaf Google+ te delen met je kringen. Je moest telkens de URL of video kopiëren en deze plakken op je Google+ profiel. Ook Alex Moss, ontwikkelaar van WordPress plugins, stoorde zich aan dit probleem. Hij, zoals vele anderen, kon maar niet begrijpen waarom Google dit niet vanaf het begin implementeerde.

Om Google+ gebruikers en websitebeheerders toch de mogelijkheid te geven om een share-button voor Google+ te implementeren, heeft hij de share URL van de mobiele site aangepast om zo een share-button te ontwikkelen.

Google_Plus_Share_button

In een guest blog op StateofSearch legt Alex Moss uit hoe websitebeheerders dit op hun website maar ook op een WordPress blog kunnen implementeren. De look & feel van de share-button en het pop up venster kan nog naar believen aangepast worden om meer aan te sluiten bij het design van je site of blog.

De code voor de share-button is terug te vinden op de StateofSearch blog. Mensen die niet zo handig zijn met code moeten nog even afwachten. Alex Moss is namelijk een Google+ Share WordPress plug-in aan het ontwikkelen.

 

Gelezen via: SearchEngineWatch – SEO creates Google Share-button for websites

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *