Een Hollywood-film op Youtube huren?

James Cameron's Avatar

Video on demand wordt een hot topic. Er zijn al tal van bekende aanbieders zoals Netflix en Hulu die online films verhuren. Ook Facebook zet in op online films en gebruikt ze als een hefboom om zijn Facebook Credits waarde te geven.

Google doet niet onder voor Facebook

Het gerucht doet de ronde dat er een grote concurrent op vlak van online films bijkomt. Google gaat waarschijnlijk video on demand aanbieden op Youtube. Een cached page van de Youtube Store laat zien hoe Youtube tal van Hollywood-films aanbiedt voor $1,99 tot $3,00. Google zou reeds afspraken hebben gemaakt met verschillende grote studio’s om rechten te bekomen.

Yotube heeft al een Youtube Store maar bood tot nu toe enkel films aan van onafhankelijke filmmakers. Dit zijn vooral films uit andere landen dan de Verenigde Staten of low budget films. Je bent echter pas een grote speler als je Hollywood-films kan aanbieden.

Video on demand in Europa?

Zoals altijd is de kans dat wij deze nieuwe evoluties snel zullen zien erg klein. Hulu, Facebook en Netflix bieden nog weinig tot geen films aan in Nederland en België. De internationale rechten hebben ze namelijk niet, ze mogen enkel vertonen in de VS.
Hulu enkel in de VS

Een Hollywood-film zien op Youtube? Voor ons lijkt dit nog ver weg, maar de Amerikanen krijgen binnenkort deze optie misschien wel.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *