eBay zet een stap in de fysieke wereld

De online veilingsite, eBay, heeft bekendgemaakt dat men gaat experimenteren met echte winkels.Toch zal de winkel niet hetzelfde zijn als de winkel die wij nu kennen. Zo kunnen de shoppers geen producten kopen en mee naar huis nemen. Om het nog aparter te maken zijn er ook geen kassa’s aanwezig in de winkel. Hoe gaat dit dan in zijn werk?

In de winkel worden ongeveer 200 van de best verkopende producten van eBay.com aangeboden. Ieder product wordt voorzien van een qr-code. Als de mensen deze qr-code scannen, komen ze direct uit op een betaalpagina van het product op eBay.com.

Het experiment is gepland voor 5 dagen aan het begin van de maand september, meldt The Telegraph. In een apart gedeelte van de winkel zijn een aantal tablet beschikbaar waarop de mensen het hele eBay assortiment kunnen bekijken.

We zien vaker dat online winkels zich ook in de fysieke wereld gaan begeven om zo een groter en meer divers publiek aan te kunnen spreken. Maar ook de tegenovergestelde beweging zien we steeds vaker voorkomen. Zo gaan offline winkels ook steeds vaker online hun producten verkopen.

Of het nu gaat om marketing of sales, deze evoluties geven aan dat cross-channel strategieën een must aan het worden zijn.

Dit bericht werd gelezen op:http://www.emerce.nl/nieuws/online-speler-ebay-opent-bakstenen-winkel-zonder-kassas

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *