Duplicate content geldt ook voor meta descriptions

We weten ondertussen allemaal dat duplicate content je website aantast op vlak van zoekmachineoptimalisatie. Ondertussen zijn er al veel manieren om duplicate content op je website te vermijden. Denk bijvoorbeeld maar aan de bekende canonical tag.

Duplicate meta descriptions

Meta-descriptionMaar hoe zit dat eigenlijk met de meta descriptions? Even op Google rondsurfen leert ons al snel dat veel webmasters niet de moeite doen om voor elke pagina een unieke meta description te voorzien. In plaats daarvan kopiëren ze één enkele meta description naar verschillende andere pagina’s, in het beste geval met een woordje verschil.

Niet echt een goed idee, zo blijkt nu. In een video legt Matt Cutts van Google uit dat je best een unieke meta description voor iedere pagina kan voorzien. Meer nog, volgens Cutts is het zelfs nog beter om gewoon geen meta description te hebben, dan eenzelfde meta description voor verschillende pagina’s. In dat geval zal Google zelf een snippet samenstellen met de content die beschikbaar is op de website.

Wie momenteel in Google Webmastertools gaat kijken, die krijgt al een melding van Google wanneer duplicate meta descriptions ontdekt worden. Matt Cutts is dus heel duidelijk over dit onderwerp: “het is iets dat ik zou vermijden”.

Matt Cutts lijkt bovendien niet veel belang te hechten aan het invullen van een unieke meta description voor elke pagina. Hij bekent dat hij zelf niet de moeite doet om meta descriptions in te geven op zijn eigen blog.

Wel unieke meta description voor belangrijke pagina’s

Wel moet je het onderscheid maken tussen simpele blog posts, en belangrijke pagina’s op je website. Het spreekt voor zich dat pagina’s die een belangrijke bijdrage leveren tot het succes van de website, zoals de homepage, productpagina’s, … wel een goede meta description verdienen.

Het kan ook geen kwaad om je eigen snippets in Google eens te bekijken. Indien je ziet dat Google een heel slechte meta beschrijving heeft gegenereerd, dan loont het zeker de moeite om deze handmatig aan te passen.

Executive Summary

Duplicate meta descriptions
In een video vertelt Google’s Matt Cutts dat het beter is om dezelfde meta description op meerdere pagina’s te vermijden.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *