Domain names in Google AdWords advertenties

Google AdWords Google.be
Bijna wekelijks probeert Google iets nieuws uit voor zijn zoekmachine of de AdWords advertenties die worden weergegeven in het zoeknetwerk.

Deze week is het een kleine aanpassing, die misschien toch grote gevolgen kan hebben. De meeste advertenties hebben vanaf nu een domeinnaam in de titel staan. Zoals je kan zien in onderstaande afbeelding komt er aan het einde een | verticale streep en je domein te staan.


Nieuwe look van Google AdWords

We merken wel dat dit enkel het geval is voor de top 3 advertenties die bovenaan de zoekresultaten staan. De advertenties aan de rechterkant van het scherm krijgen die update niet. Ook advertenties met een lange titel vertonen geen domeinnaam.

Een voordeel of een nadeel voor je advertenties?

Deze aanpassing zal voor veel ondernemingen een voordeel bieden. Je moet je naam niet meer toevoegen aan de advertentie. Hij komt vanzelf opvallend achteraan de titel te staan.

Voor websites met een zwakker merk of een non-branded domein is dit dan weer een nadeel. Het wordt nog makkelijker voor potentiële klanten om de advertenties te scannen op aanbieder. De meeste klanten kiezen dan sneller voor de merken die ze kennen en vertrouwen.

Google Instant preview

Opvallend in bovenstaande afbeelding is ook het vergrootglas naast de advertenties. Drie weken geleden merkten we de toevoeging van Google Instant Preview aan AdWords advertenties al op. We bespraken echter niet het belangrijkste gevolg van die update.

Zoals je kan zien in onderstaande afbeelding wordt het keyword waarop men zoekt in de landingspagina benadrukt. Als adverteerder wil je natuurlijk dat hier je USP wordt benadrukt of minstens een zin uit je landingspagina wordt gehaald die vertrouwen opbouwt.

Je moet oppassen met tekst die in de context van je volledige pagina logisch is, maar voor erg vreemde quotes kan zorgen in de Instant Preview. Zo wordt Android 3.0 Honeycomb vernoemd naast Apple’s iPad. Dit doet ons wel twee keer nadenken over deze website ;-).

Google Instant preview Ipad 2

Vind je die updates een verbetering of zou je liever hebben dat ze hetzelfde bleven?

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *