Deze belangrijke aanpassingen voerde Twitter door. Ben jij mee?

Sociale media als Facebook, Twitter, Instagram en Youtube staan niet stil: constant worden nieuwe functies toegevoegd en verandert de interface. Ook bij Twitter is dat niet anders, in de afgelopen weken en maanden is er van alles veranderd bij het sociale medium, dat onlangs naar de beurs trok. We nemen de recentste wijzigingen even onder de loep, en we focussen ons daarbij op zaken die belangrijk zijn voor bedrijven die actief zijn op Twitter.

Vanaf nu kan iedereen je een persoonlijk bericht sturen

Dit is misschien wel de belangrijkste wijziging voor bedrijven: als je het toelaat, kan iedereen je een persoonlijk bericht sturen, zonder dat je de persoon in kwestie moet volgen.
Deze optie is slechts voor bepaalde, geverifieerde accounts beschikbaar. Om de optie aan te zetten, ga je naar je Twitter instellingen, en vink je het juiste vakje naast berichten aan. Vooral als je via Twitter aan customer support doet, is deze nieuwe optie erg handig: iedereen die je volgt kan je dan een persoonlijk bericht sturen, zonder dat je hen terug moet volgen.

Plan je tweets vooraf in

Sinds oktober kan je je tweets vooraf inplannen, ten minste als je adverteert via Twitter. Wie niet adverteert via Twitter, kan zijn tweets voorlopig nog niet inplannen. Je kan zowel promoted tweets als gewone tweets tot een jaar op voorhand inplannen.

@MagicRecs vertelt je wie je moet volgen

Er zijn zo veel interessante tweets, en zo veel interessante twitteraars… maar waar vind je die? @MagicRecs helpt je: via persoonlijke berichten doet dit account aanbevelingen over de accounts die je zou moeten volgen, en toont je interessante tweets. Die aanbevelingen zijn bijvoorbeeld gebaseerd op de accounts die de mensen in je netwerk volgen, en op tweets die binnen jouw netwerk opvallend veel geretweet worden. Je kan die aanbevelingen ook via push meldingen op je smartphone ontvangen, indien gewenst.

Dit account is niet nieuw, maar het algoritme kreeg onlangs een belangrijke update, zodat de aanbevelingen nu nog meer op maat zijn. Over het algemeen krijgen de aanbevelingen erg positieve feedback.

Executive Summary

Deze belangrijke aanpassingen voerde Twitter door. Ben jij mee?
Twitter voerde de afgelopen weken en maanden heel wat belangrijke aanpassingen door. We zetten die even op een rijtje.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *