Design zelf mobiele apps met AppMachine

Over twee weken wordt de startup van AppMachine in Nederland gelanceerd op het Mobile World Congress in Barcelona. Met AppMachine maak je zelf een mobiele app voor jezelf of voor klanten, voor iOS en Android.

Ontwerp zelf mobiele apps

Je hoeft niet te kunnen programmeren om binnenkort zelf een app te bouwen. Met AppMachine kan zelf je app ontwerpen, of kiezen uit standaard navigatie templates.

Design trends voor mobiele apps

Jerry Lieveld, Design Director van AppMachine, geeft alvast zijn visie op de belangrijkste mobile design trends voor 2013. Laat je inspireren!

 1. Simple design. We evolueren steeds meer naar eenvoudige interfaces die verrassen in helderheid en bruikbaarheid. Vormgevers gaan elke pixel afwegen, met een heel zen resultaat.
 2. Lettertypes. Interfaces worden steeds eenvoudiger, waardoor ook de keuze van het juiste letterype belangrijker wordt. Heldere lettertypes met meer gewicht maken het verschil.
 3. Minder aanklikken, meer bewegen. Knoppen die je moet aanklikken worden steeds vaker vervangen door andere bewegingen zoals swipe, pinch en tap & hold. We gaan touch interfaces steeds specifieker vormgeven en afstemmen op mobiel gebruik. De buttons blijven echter handig voor call to action’s. In de toekomst zullen we ook scrollen door onze mobiele telefoon schuin te houden.
 4. Meer animatie, meer geluid, een leuker gebruik van de interfaces.
 5. Native, native, native. Voor een optimale beleving van mobiele apps zullen Native apps in de toekomst een streepje voor hebben op HTML5.
 6. Contextafhankelijke apps stemmen informatie en interface af op de plek waar je bent en wat de app van jou weet. Hierdoor wordt de app relevanter en zal je hem vaker gebruiken.
 7. Everything connected. In de toekomst worden steeds meer diensten ontsloten via API’s, zodat apps daar makkelijk op in kunnen spelen. Een voorbeeld? Je begeeft je naar huis en je lichten gaan aan en je koelkast vertelt je dat het tijd is om nieuwe melk te kopen.

Leave A Comment
  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *