Deel snel video’s online met Twitter’s Vine

Er bestaan enorm veel apps om afbeeldingen te bewerken en te delen via sociale media. Maar een app om video’s te delen was onlangs nog onbestaande. Gisteren lanceerde Twitter een videodeelfunctie, Vine. Een app waarmee je een filmpje maakt en dit rechtstreeks deelt via een tweet. Creatievelingen gingen meteen aan de slag.

De nieuwe app, Vine

Vine is een applicatie die je gratis in de App-store van Apple kan downloaden. Een versie voor de andere besturingssystemen volgt spoedig. Via de applicatie maak je een vine-account aan. Dit kan via je reeds bestaande Twitter of via je e-mail.  Zodra je ingelogd bent zie je verscheidene filmpjes die reeds gemaakt zijn. Als je zelf van start wilt gaan, geeft de app je een duidelijke rondleiding.

Snel online video’s delen

De vine-video’s zijn korte video’s die zich blijven herhalen. Zo’n filmpje duurt maximum 6 seconden. Een video maken doe je door het scherm aan te raken. Als je het scherm los laat stopt Vine met filmen. Op deze manier kan je korte stukjes beeld aan elkaar plakken. Als je video af is, kan je een comment plaatsen, de locatie van het filmpje toevoegen en het fimpje delen. De video kan je delen via Vine, Twitter en Facebook.

Via het tabblad explore kan je onder verschillende hashtags filmpjes van anderen terugvinden. Je kan kiezen tussen verschillende categorieën, zoals #pets, #food en #howto.

Bovendien, bewegend ben je leuker

Onderzoekers van de Harvard University kwamen er onlangs achter dat mensen zichzelf en anderen aantrekkelijker vinden op bewegende beelden. De onderzoekers lieten proefpersonen filmpjes zien en stilstaande beelden uit diezelfde filmpjes. Wat bleek? De deelnemers vonden de stilstaande beelden minder flatterend dan de bewegende. Dit onderzoek noemt ‘the frozen face effect’. Blijkbaar verwerkt ons brein bewegende beelden gemakkelijker.

Alleen maar voordelen dus met deze nieuwe app!

Executive Summary

Met Vine, de nieuwe app van Twitter, kan je snel online video’s delen. Korte video’s van 6 seconden laten je creativiteit werken.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *