De Wever scoort het beste in Google

Google heeft zijn befaamde Zeitgeist-rapport bekendgemaakt. De resultaten uit Google Trends tonen aan dat Bart De Wever ook in 2012 hot was. Voor het derde jaar op rij is hij de meest gezochte politicus via Google. Op plaats twee en drie prijken Elio Di Rupo en Maggie De Block. Didier Reynders en Laurette Onkelinx vervolledigen de top vijf. Eerder dit jaar deed Queromedia een onderzoek waarmee de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen werd voorspeld. Ook daarin kwam De Wever als burgemeester in Antwerpen uit de bus. En die voorspelling werd eind vorige week werkelijkheid. Google blijkt een referentie te zijn en slaagt erin om de tijdsgeest goed weer te geven.

Actualiteit

De meest gezochte items op het gebied van actualiteit waren: de ophefmakende zaak rond de Kasteelmoord, de verwoestende orkaan Sandy die New York trof en de gemeenteverkiezingen van oktober. De crisis in Griekenland en de dopingzaak rond Lance Armstrong maken de top vijf compleet. Scoorden verder ook erg ook als zoektermen: de sluiting van de autofabriek Ford Genk, de vrijlating van Michelle Martin (de ex-vrouw van Marc Dutroux) en het Europees kampioenschap voetbal. Opvallend is ook dat ‘Belfius’ het snelst stijgende zoekwoord was in 2012.

BV’s en sporters in Google

De snelst stijgende Belgische persoonlijkheid is verrassend genoeg tennisser David Goffin. Op plaats twee volgt de overleden ex-minister van Pensioenen Michel Daerden en tv-bekendheid Lesley Ann Poppe. De meest gezochte Belgische sporter was voetballer Eden Hazard, voor Tom Boonen en David Goffin.

Gangnam Style

Als we kijken naar de internationale resultaten scheert ‘Gangnam Style’, dé hit van het jaar, hoge toppen. ‘Olympic tickets’ en Whitney Houston (in februari overleden) waren ook populaire zoektermen.

Executive Summary

Google maakt Zeitgeist-rapport 2012 bekend
Bart De Wever meest gezochte politicus

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *