De tango tussen SEO en content marketing

SEO is een wezenlijk onderdeel van content marketing. Je wilt immers dat je content door het juiste doelpubliek wordt gevonden en gelezen. Op die manier kan je realiseren wat je voor ogen hebt: brand loyalty, sales opkrikken, met je klanten converseren,… De vraag die je je moet stellen, is hoe content je business zal beïnvloeden. Bottom line is dat je als bedrijf je content marketing strategie vanuit een SEO perspectief bekijkt om je online marketing doelstellingen te bereiken. Bedrijven die daarin slagen, zullen succesvolle content genereren. Maar hoe gaat het concreet in z’n werk?

Keywords, keywords en keywords

Doe een keyword-onderzoek en maak een lijst met de zoekwoorden die voor jouw bedrijf relevant zijn. Dit is levende materie dus doe regelmatig een update. Beperk je niet tot bestaande keywords, maar ga creatief tewerk en denk vanuit het standpunt van de klant. Op die manier creëer je unieke en relevante content wat alleen maar positief is voor je SEO-doelstellingen.

Doe een concurrentieanalyse

Met je zoekwoordenlijst maak je een concurrentieanalyse. Vergelijk hoe je ten opzichte van je concurrenten scoort op het gebied van ‘search engine results pages (SERPs). Zo kom je te weten waarop je de accenten moet leggen en op basis van welke zoekwoorden je progressie kan maken.

Maak een SEO content plan

Analyseer je zoekwoordenlijst en verbind ieder zoekwoord aan een ‘type’ content (artikel, video,…) en een distributiekanaal (blog, Facebook, Twitter, YouTube,…). Maak op basis daarvan een content kalender die ‘keyword-driven’ is en dus zowel het soort content als het distributiekanaal bevat.
Zorg ervoor dat je content relevant en aantrekkelijk is en verleid je doelpubliek. Hou altijd de bigger picture in het achterhoofd. Bezoekers aantrekken is voor de meeste bedrijven geen doel op zich. Je moet ervoor overgaan tot de ‘gewenste actie’. Focus met andere woorden op conversies.

Content creatie en distributie

Nu je een keyword strategie hebt opgesteld, ga je content creëren. Gebruik je strategie als leidraad en kompas. Check en dubbel check, voortdurend en minitieus! Hier is het belangrijk om de gekende SEO richtlijnen in het achterhoofd te houden: titel tags, meta description,… Zorg ook voor cross-promotie via alle distributiekanalen en gebruik telkens het focus-keyword.

Content en analytics: ROI boven!

Nu ben je goed op weg om een keyword-driven en search-aware digitaal content bedrijf te worden. Je schrijft blogartikels, maakt video’s en publiceert content die geoptimaliseerd is en focust op keywords. Je Facebook-pagina is rechtstreeks gelinkt met je keywords url’s met effectieve ankerteksten. Je deel je content op een doordachte en efficiënte manier via de verschillende kanalen, telkens met je SEO content plan bij de hand.

Na het zaaien, komt het oogsten. Je wil dat je tijd en energie beloond worden. Wat is je ROI en hoe weet je of je plan ook succesvol is? Hier komen we op het punt waar content en analytics elkaar ontmoeten! Een goede analyse-tool is onontbeerlijk om je resultaten bij te houden. Gebruik de traditionele tools om alle bij te meten en te rapporteren. Op basis daarvan kan je je strategie optimaliseren en bijsturen waar nodig. Zo kom je terug bij je SEO content plan terecht en is de cirkel rond!

Executive Summary

Hoe SEO en content marketing op elkaar worden afgestemd
Een doordacht SEO content plan is cruciaal

7 Comments

 1. asEt9g65el

  2 months ago

  [url=http://citalopram-hydrobromide.top/]citalopram hydrobromide[/url] [url=http://vpxl.in.net/]vpxl online[/url] [url=http://buy-zofran.in.net/]zofran[/url]

 2. asEtj9tgnk

  2 months ago

  [url=http://buyvardenafil.bid/]cheap vardenafil online[/url] [url=http://buy-strattera.cricket/]cost of strattera without insurance[/url] [url=http://buy-sildalis.trade/]buy sildalis[/url]

 3. Aaronjeant

  1 month ago

  wh0cd464798 [url=http://benicar.us/]buy benicar[/url]

 4. Tracyhem

  1 month ago

  wh0cd707774 [url=http://inderal.us.com/]Inderal[/url] [url=http://trecator.top/]Trecator[/url]

 5. Aaronjeant

  1 month ago

  wh0cd461502 [url=http://rocaltrol.top/]rocaltrol[/url]

 6. Eugeneder

  1 month ago

  wh0cd773070 [url=http://buy-rimonabant.com/]Buy Rimonabant[/url]

 7. Aaronjeant

  1 month ago

  wh0cd112734 [url=http://zofran.us.com/]zofran over the counter[/url]
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *