De strijd om de beste pagina previews: Google vs. RockMelt

Page_PreviewPagina previews zijn hot! Google en RockMelt komen (toevallig?) alletwee naar voren met een nieuwe zoekfunctie die de zoekervaring moet versnellen en ervoor zorgt dat gebruikers sneller tevreden kunnen zijn met hun zoekresultaten. RockMelt, die deze week z’n sociale browser in bèta lanceerde, pakt het net iets anders aan dan Google, maar beide functies komen op hetzelfde neer. De beslissing welke pagina previews beter zijn, ligt dus bij de gebruikers zelf.

Eén van de beste opties van RockMelt is de manier waarop het met zoekopdrachten omgaat vanop de zoekbox op de browser zelf. Wanneer je een zoekopdracht ingeeft, worden resultaten getoond in een kolom overlay waarbij iedere onderliggende pagina voorgeladen is zodat het verschijnt in het scherm van de browser wanneer je op ieder resultaat klikt.

Google beantwoordde deze functie door zelf een gelijkaardige functie te lanceren: Google Instant previews. Google was deze functie al maanden aan het testen, waardoor het moment van de lancering dus niet langer zo ‘toevallig’ is. Google zal toch net iets sneller zijn dan RockMelt aangezien de browser van RockMelt momenteel slechts beschikbaar is voor een beperkt aantal gebruikers en de pagina previewfunctie van Google wordt momenteel globaal uitgerold. De Instant previewsfunctie kan trouwens hier al getest worden.

Maar wie doet het nu beter? In een filmpje op TechCrunch wordt de vergelijking gemaakt tussen de pagina preview van RockMelt en die van Google. De preview van Google lijkt sneller te laden maar de preview is vrij klein waardoor woorden onleesbaar worden waardoor het toch niet zo bruikbaar is. De functie van RockMelt laadt daadwerkelijk de volledige site. Daardoor is het misschien niet echt een preview te noemen aangezien je echt naar de site navigeert maar het gaat zo snel dat het eigenlijk aanvoelt als een preview. Beslis dus zelf welke pagina preview jij het liefst gebruikt.

Hieronder nog enkele screenshots van de pagina preview op Google en die op RockMelt.

RockMelt_Pagina_Preview

Bron: TechCrunch.com

Google_Pagina_Preview

Bron: TechCrunch.com

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *