De Product Listing Ads van Google: binnenkort ook beschikbaar in België?

De Product Listing Ads van Google zijn al een tijdje beschikbaar en razend populair in Nederland. Maar zullen zij binnenkort ook beschikbaar worden in België? Wij hopen alvast van wel! Product Listing Ads (PLA’s) zijn een rijkere vorm van zoekadvertenties waarbij er in de zoekresultaten meer productinformatie kan worden weergegeven. Zo kan de prijs, foto van het product en de aanbieder van het product onmiddellijk worden toegevoegd aan de advertentie, zonder dat er extra zoekwoorden of advertentieruimte zijn vereist. Alvast een ideale opportuniteit voor webshops of retailers om hun online verkoop op deze manier verder te stimuleren.

Hoe werken de Product Listing Ads van Google?

Hoe zien de Product Listing Ads van Google er concreet uit? Wanneer een consument een zoekopdracht ingeeft die gerelateerd is aan een product dat is opgenomen in je Google Merchant Center account, dan zullen deze producten worden weergegeven. Weliswaar samen met de productfoto, prijs en aanbieder. Het enige wat je hoeft te doen vooraleer je aan de slag kan gaan is het aanmaken van een Google Merchant Center Account en dit koppelen aan je bestaand Google Adwords Account.
De kosten voor de advertenties kunnen op basis van twee mogelijkheden worden verrekend. Ofwel kies je voor een ‘pay-per-click’ principe (PPC). Hierbij wordt er betaald per keer je advertentie wordt aangeklikt. Ofwel worden de conversies als berekeningsmethode gebruikt, hierbij is de kost-per-conversie (CPA) de basis.

Wat is nu de concrete meerwaarde voor ondernemingen?

Deze vorm van adverteren gaat een stap verder wat de interactie met je potentiële klanten betreft. Doordat de producten direct worden weergeven in de zoekresultaten, trek je onmiddellijk visueel de aandacht bij van een publiek dat expliciet op zoek is naar dergelijke producten. Een deel van je webshop (het product waar specifiek naar gezocht wordt) wordt met andere getoond in de zoekresultaten. Een ware opportuniteit voor online shops!

Executive Summary

Product Listing Ads van Google: nieuwe opportuniteit voor webshops
Foto, prijs en aanbieder van het product worden in de betalende zoekresultaten vertoond

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *