De nieuwe Pinterest profielpagina’s zijn gearriveerd!

Social media platform PinterestBen Silbermann, de 29-jarige CEO van het social media succes Pinterest, kondigde het eind vorige week nog aan op de SXSW conventie in de VS. “Er staat heel wat spannends op til en we hebben heel wat leuks in petto” klonk het. De herontworpen profielpagina’s maken hier ongetwijfeld deel van uit. Buiten enkele nieuwe functies, zouden de nieuwe Pinterest-profielen de persoon achter het online prikbord meer in de kijker zetten…

Zet jezelf in de kijker

Geen loze belofte om de Pinner zelf meer aandacht te schenken! Zo kan je vanaf nu veel persoonlijke informatie terugvinden in het bovenste gedeelte van je profiel. Het is mogelijk om andere profielen, zoals die van Facebook en Twitter te koppelen aan je Pinterest-profiel. Je kan ook een woordje uitleg geven over jezelf in het kleine tekstblokje dat zichtbaar is onder je naam, evenals je locatie en het adres van je persoonlijke website.

What’s new?

Rechts van de persoonlijke info vind je het nieuwe “Repins From”, dat kort weergeeft welke Pinners jij regelmatig hebben repint. Ook is de visuele weergave van boards vernieuwd: nu zie je per board enkele pins, waarvan de meest recente pin groter wordt uitgelicht. Ook kan je je boards makkelijk herschikken naar wens met de Rearrange Boards-knop.

Zelfs de meest doorwinterde pinners vonden het soms een heel gedoe om terug te vinden wie hen volgde en wie zij volgden… Dat is nu ook verleden tijd. Met één klik kan je te weten komen wie jouw followers zijn en wie jijzelf volgt. De nieuwe Activity-functie is vergelijkbaar met de gelijknamige functie van Twitter: welke personen ben je beginnen volgen, wie is jou beginnen volgen en wanneer, repins en likes. Kortom alle activiteiten van jouw Pinterest-netwerk!

Pinterest profile page

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *