De nieuwe layout van Gmail: orde op zaken!

Google kondigde eind mei al de uitrol aan van de nieuwe layout van Gmail. De voornaamste verandering is dat Gmail je emails automatisch onderverdeelt in vijf categorieën: Primair,  Sociaal, Reclame, Updates en Forums. Met deze toevoeging streeft Google naar een verdere verbetering van de structuur van je mailbox. De nieuwe functionaliteit filtert alle inkomende mails en plaatst ze onmiddellijk onder de juiste categorie. De eerste meningen via sociale media zijn nog verdeeld. Wat denkt jij over deze nieuwe aanpak?

Structureer via tabbladen

Doordat de inkomende e-mails meteen worden gestructureerd volgens één van de categorieën, wordt je mailbox onderverdeeld in verschillende tabbladen. Hierdoor wordt de ‘overload’ aan e-mails op een eenvoudige manier aangepakt, wat het doornemen van je e-mails alvast aangenaam maakt. Sinds begin deze week werden de eerste e-mailboxen aangepast. Krijg je geen automatische melding om te veranderen? Dan kan je onder ‘instellingen’ de nieuwe layout testen (‘postvak IN configureren’). Ben je niet tevreden over de nieuwe aanpak? Dan kan je nog steeds terug naar het oude systeem. Stel dat bepaalde e-mails in een verkeerd tabblad zijn beland, dan kan je ze handmatig verplaatsen door ze simpelweg te slepen naar het juiste tabblad.

Eerste reacties zijn verdeeld

De meningen op sociale media zijn momenteel nog enigszins verdeeld. Sommige zijn laaiend enthousiast over de nieuwe aanpak en houden van de betere structuur in de mailbox. Anderen zijn minder tevreden over de nieuwe aanpak. De voornaamste kritiek die te lezen valt op de verschillende sociale mediakanalen, is de wildgroei aan onderverdelingen. Met enerzijds de verschillende tabbladen en anderzijds de labels wordt het voor sommige gebruikers te chaotisch.  Benieuwd wat de verdere reacties worden tijdens de uitrol van het nieuwe design!

Executive Summary

Nieuwe tabbladen brengen meer structuur in je e-mails
De meningen zijn verdeeld. Wat denk jij ervan?

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *