De #Mashtag van Studio Brussel is een overweldigend succes

De #Mashtag actie van Studio Brussel is een overweldigend succes. De Twitter actie die de zender vandaag lanceerde naar aanleiding van het feit dat ze 100.000 volgers hebben op Twitter, is zo succesvol, dat de hashtag in de loop van de dag zelfs wereldwijd trending was!

Voor diegenen die niet naar Studio Brussel luisteren: enkele dagen geleden bereikte de zender de kaap van 100.000 volgers op Twitter. Daarom riepen ze vandaag de #Mashtag actie in het leven. Het idee? Alle volgers van Studio Brussel wordt opgeroepen om een ‘mashtag’ te tweeten. Een mashtag, dat is een mashup/combinatie van twee songtitels. Twitteraars die dit tweeten in combinatie met de hashtag #mashtag maken kans om ‘De Volger‘ van Studio Brussel te worden. Die volger mag een jaar lang letterlijk en figuurlijk Studio Brussel volgen: de winnaar krijgt toegang tot alle Studio Brussel fuiven, de Club 69 concerten, alle avant-premières waar de zender aanwezig is én alle festivals waar Studio Brussel all areas aanwezig is. Dat is dus best de moeite!

100.000 volgers

De kaap van 100.000 volgers werd enkele dagen geleden bereikt. Het is daarmee een van de grootste mediamerken op Twitter in België, zo niet dé grootste. Geen enkele andere Belgische radiozender komt ook maar enigszins in de buurt: Q-Music heeft ‘amper’ 30.000 volgers, MNM heeft er 26.000. Als we naar andere mediamerken kijken op Twitter, dan zien we bijvoorbeeld dat De Redactie van de VRT 72.000 volgers heeft, en dat de Standaard er 62.000 heeft.

Worldwide trending

Dat de actie een succes is, dat is een understatement. De hashtag werd zo vaak gebruikt door de luisteraars, dat die in de loop van de dag wereldwijd trending was. Hoeveel tweets er nodig zijn om een topic trending te krijgen weten we niet, maar dat het er veel zijn, dat moge duidelijk zijn.

De leukste #mashtags

We konden het natuurlijk niet laten om er zelf ook een paar leuke #mashtags uit te halen!

  • What if god was a woman in love.
  • All you need is love in an elevator.
  • Girl, you’ll be a housewife soon.
  • Start me up Angie, I’m alive and I can’t get no satisfaction !
  • Crazy Sufferin’ Gangnam Style.

Het zijn er maar enkele uit de duizenden mashtags. Benieuwd naar alle inzendingen? Surf dan even naar de aparte Twitter pagina van de #mashtag hashtag!

Executive Summary

Mashtag enorm populair
Studio Brussel bereikte de kaap van 100.000 Twitter volgers. Ze riepen daarom de #Mashtag actie in het leven, die een enorm succes blijkt te zijn.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *