De juiste app vinden? Daar bestaat een app voor!

Apps, apps en nog eens apps! De App Store, Google Play en de Android Market peulen uit met een overvloed aan apps voor smartphones. Met de explosie van de markt voor apps is het soms moeilijk om door de bomen nog het bos te kunnen zien… Dus hoe de juiste app te vinden? Wel, daar bestaat een app voor! App Map (in de Nederlandstalige App Store “App Kaart” genaamd) en Crosswa.lk helpen je op weg in de zoektocht naar juist die apps die jij echt nodig hebt!

App Map – Ontdek interessante apps in je buurt

App MapApp Map is een jonge app die op basis van locatie gaat kijken welke apps er in jouw buurt worden gebruikt en populair zijn. De app is opgebouwd uit drie delen. Op het Populair-tabblad komen apps terecht die wereldwijd het meest worden gebruikt. Misschien relevanter is het tabblad “Dichtbij”: deze sectie toont op een kaart aan welke apps in jouw buurt worden gebruikt. Je dient natuurlijk wel eerst locatievoorzieningen toe te staan voor App Map. De apps worden getoond op het kaartje en in de lijst eronder. Zie je iets interessants, tik dan gewoon op de downloadlink ernaast, die je rechtstreeks naar de app-pagina in de App Store doorverwijst.

App Map doet aanbevelingen voor apps op basis van de apps die jij zelf gebruikt. Deze vind je in het Me-tabblad. Wel is het zo dat App Map niet een volledige lijst bijhoudt van de apps die jij gebruikt. Het selecteert die apps die jij het meeste gebruikt. Bij minder bekende apps valt het soms voor dat App Map niet zeker weet of het wel daadwerkelijk wel die app is die je gebruikt. In dat geval kan je ook op het Me-tabblad bevestigen welke apps je gebruikt, zodat je nog relevantere app aanbevelingen krijgt voorgeschoteld.

Opgelet: sluit na gebruik deze app ook af in de achtergrond (tweemaal op de Home-toets drukken). Want de GPS tracking durft wel eens te blijven lopen na gebruik van App Map.

Crosswa.lkCrosswa.lk – Nieuwe apps ontdekken, the social way!

App Map is een leuke aanzet tot het ontdekken van nieuwe, interessante apps. Maar misschien is locatie niet de juiste variabele voor het vinden van kwalitatieve apps die relevant zijn voor jou… Crosswa.lk pakt het anders aan. Nadat je de app geïnstalleerd hebt, kan je inloggen met je Facebook-account of een nieuwe account registreren. Het voordeel van in te loggen met je Facebook-account, is dat je direct kan zien welke van je Facebook-vrienden de app gebruiken. Op basis hiervan krijg je dan ook apps aanbevolen.

Niet direct Facebook-vrienden die Crosswa.lk al gebruiken? Geen probleem. Je kan je lid maken van verschillende communities die leven binnen Crosswa.lk. Deze communities zijn opgesplits per thema. Zo is er een community voor gamers, maar ook voor designers, fotografen, bloggers etc. Daarnaast kan je ook op zoek gaan naar Trending Apps per categorie (Photos & Video, Productivity, Lifestyle etc.). Bij Trending Apps worden die apps weergegeven die positieve feedback krijgen van hun gebruikers. Zo kan je per app zien hoeveel mensen deze reeds gebruiken en hoeveel mensen positieve feedback hierop gaven. Zoals je ziet, Crosswa.lk is all about social! Je kan snel en makkelijk die relatief onbekende pareltjes ontdekken die voor jou persoonlijk een meerwaarde kunnen bieden.

Nog een leuke functie is “Apps on Sale”. Ook hier kan je weer per categorie gaan zoeken en krijg je apps die verlaagd zijn in prijs, of zelfs tijdelijk gratis zijn!

Heb jij al ervaring met deze of gelijkaardige apps? Deel het met ons in de comments!

Executive Summary

Apps om de juiste app te vinden
De App Store en Google Play puilen uit met apps, maar hoe de juiste te vinden?

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *