De Google Panda is Nederlands aan het leren

Je hebt misschien de gruwelverhalen van de Google Panda update al gelezen. Websites zoals eHow die van de ene dag op de andere voor veel keywords hun ranking op Google verliezen. Tot nu toe kent de Europese Google Panda enkel nog maar Engels, waardoor we in België en Nederland weinig hebben gemerkt van deze update. Maar in een YouTube filmpje liet Matt Cutts weten dat in de komende maanden ook websites in andere talen de panda update zullen opmerken.

Welke websites worden aangevallen door de panda?

Matt Cutts benadrukt dat enkel websites met slechte content worden getroffen. Dit zijn websites die content schrijven om hoog op Google te komen, zonder dat de teksten aangenaam te lezen zijn. Dit doen ze vaak enkel om meer inkomsten uit advertenties te halen met bijvoorbeeld Google AdSense.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?V=BaZtvm54r_M&feature=player_embedded[/youtube]

Hoe kan ik de Panda ontwijken?

De basis is erg simpel. Schrijf goede content! Google heeft bijvoorbeeld een lijst gemaakt met elementen waarop zij content van hoge kwaliteit evalueren. Maar ook wij hebben enkele artikels die je kunnen helpen. 4 tips van de Google Panda Update en SEO copywriting voor dummies zijn zeker een goede start om je content marketing te verbeteren.

Volg Matt!

Voor iedereen die hem niet kent, Matt Cutts is min of meer de woordvoerder van Google op vlak van SEO. Hij maakt regelmatig video’s en blogposts met uitleg voor SEO specialisten. @mattcutts is dus zeker een aanrader voor iedereen die met SEO bezig is. Als je hem een vraag wilt stellen over de Google Panda kan je de hashtag #askmatt gebruiken. Maar pas op net als de Google Panda vermoeden we dat ook Matt nog geen Nederlands spreekt.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *