Customer First 2007

customer first logoOp algemene aanvraag nog een klein verslag van Customer First 2007 ;-)
Naast de vele bezoekers en fijne gesprekken was er nog tijd over om af en toe een sessie mee te pikken, en deze waren zeker en vast de moeite.

De sessies van donderdag:

 • Project San Dimas: Taking Ebay to the Desktop, Sessie van Adobe Systems door Serge Jespers.

  We kregen eerst een basic-inleiding in de mogelijkheden van Adobe Air (en het moet gezegd, de Air-runtime biedt enorm veel mogelijkheden naar de toekomst. Reden: je kan je bestaande html-code, Flash, Flex, ajax- en javascripts gewoon hergebruiken en er zonder al te veel moeite desktop-applicaties mee in elkaar knutselen). Als case werd de Ebay-desktop-applicatie voorgesteld die je toelaat in real time vanop je desktop met Ebay te werken. Knap !

Birgit en Hans
 • Free webanalytics tools: usage, strengths & limitations, Sessie van webanalytics.be door Julien Coquet.

  Julien gaf een omvattend beeld van de mogelijkheden, voordelen, tekortkomingen en nadelen van zowel betalende als niet-betalende web analytics tools. De niet-betalende tools bieden steeds meer mogelijkheden en features aan zodat het verschil met betalende tools steeds kleiner wordt. Hoe dan nog verantwoorden dat een betalend pakket de oplossing is? Hetgeen ik onthouden heb van zijn betoog is dat als je de nodige tijd kan vrijmaken en beschikt over de nodige in-house kennis je tegenwoordig evengoed voor een gratis pakket (als Google Analytics) kan kiezen, maar als dit niet het geval is je toch beter kan opteren voor een betalend systeem (als Omniture). En daar kan ik me eigenlijk best in terugvinden…

De QueroMedia stand
 • Developing a viral campaign for Nokia, Sessie van These Days door Peter Verbruggen.

  We schreven al eerder over de Jealous Computers campagne die These Days in elkaar stak voor de Brand Activation Campaign van de Nokia Nseries. In deze druk bijgewoonde sessie liet Peter zien hoe je door het bespelen van de juiste bloggers en influencers met een beperkt budget toch een enorme ROI kan realiseren. Mij persoonlijk viel op hoe These Days er wonderwel in geslaagd is influential bloggers in een bepaalde richting te pushen zonder te ver te gaan en negatieve comments in de hand te werken. Extreem sterke viral campagne dus, bekroond als Gold Winner van de Mixx Awards in de categorie Best use of interactive. De humor was nooit ver weg in deze sessie, zeker toen enkele filmpjes uit de campagne getoond werden:
  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rOhmYp7bbiI[/youtube]
  Op het einde werden er nog enkele T-shirts weggegeven en we zijn fier u te melden dat collega Jan er eentje heeft kunnen bemachtigen ;-)

Sven
 • How Blogging pays my bills, Sessie van Blognation door Sam Sethi.

  De grote verwachtingen die we hadden over deze sessie zijn helaas niet ingevuld, Sam was niet in Brussel geraakt…

Sven, Birgit en Kenneth

Donderdagavond was het uitreiking van de Mixx awards Belgium, maar deze hebben we helaas aan ons moeten laten voorbijgaan wegens andere verplichtingen.

Tom

De sessies van vrijdag:

 • Web 2.0: Measuring Success Online, Sessie van Omniture door Giuseppe Sessa.

  Giuseppe gaf een overzicht van de Omniture-tools die je allemaal kan gebruiken om het verkeer op je website en de resutaten van je online marketing inspanningen te meten. Conclusie van deze sessie: weinig animositeit, veel volk, en mooie tools die ze bij Omniture ter beschikking stellen.

Ivan
 • Using social media to successfully build engagement with your prospects and customers, Sessie van Microsoft Online Services Group door Kris Hoet.

  Zonder twijfel voor mij de beste sessie van Customer First. Het is mooi om te zien hoe ze bij Microsoft het hele Web 2.0 gebeuren omarmd hebben en er een duidelijke policy van gemaakt hebben iedereen aan te moedigen zelf aan het bloggen te slaan, een Facebook-account op te zetten en actief deel te nemen aan het hele internetgebeuren. Regels zijn er niet of amper (zeg wie je bent, zeg dat je voor Microsoft werkt en spreek altijd in eigen naam. That’s it!). We zijn nogal fan van de stappen vooruit die Microsoft de laatste maanden heeft gezet, en deze sessie was daar alweer een bevestiging van.

Ons Marilyn
 • How to achieve a lot by doing nothing, Sessie van de Mortierbrigade door Jef Raeman.

  Alweer een fel gesmaakte en druk bijgewoonde sessie met catchy titel. Jef besprak 2 cases die vorig jaar door de Mortierbrigade werden gerealiseerd: de “Toon doet niks” campagne voor de repositionering van Niko (Toon werd 10 dagen opgelosten in een aquarium op Batibouw, Gold Winner Mixx Awards in categorie Product Launch) en de “Unwanted Gifts” campagne voor Ebay (zet je ongewilde cadeaus te koop na de feestdagen, Gold Winner Mixx Awards in categorie Direct Response). Beide campagnes konden op veel bijval en publiciteit in alle media rekenen. Wat me opviel bij deze sessie is dat de Mortierbrigade veel werk uitbesteed aan partners: websites, films, … werden allemaal gemaakt door andere agencies. En ze bewandelen de buzz-marketing-highway natuurlijk als geen ander.

Don Kenneth

Naast de sessies was het natuurlijk ook aangenaam om eens een praatje te slaan met onze concullega’s van Optiseo, Extenseo en bSeen en nog eens bij te praten met enkele QueroMedia-klanten (The RingRing Company, BHW, HQ Services, Mammoon, …). Nicolas van Boulevart kwam verder nog praten over hun Google Analytics Air desktop application, maar daarover later ongetwijfeld meer…

Hans, Sven en Kenneth
Tom, Sven, Evelien en Tom
Ivan, Sara, Sven, Evelien, Tom en Tom

Nog enkele foto’s van Tom Bogaert die geïnterviewd word door Join2Grow:

Tom Bogaert en Join2Grow
Tom Bogaert en Join2Grow

En tot slot nog een filmpje van Customer First op Garage TV.

Hopelijk tot volgend jaar op Customer First 2008!

Leave A Comment
  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *