Content marketing: de video-marketinggids (YouTube)

youtubeWe bespraken al hoe video-marketing bij de applicaties Vine & Instagram in z’n werk gaat. Typerend voor deze twee sociale platformen is de snelle, korte content die gemakkelijk te delen is. Vandaag zien we hoe je marketing via YouTube het beste aanpakt. Dus, hoe gebruik je ‘s werelds grootste videosharing-site en tweede grootste zoekmachine om jouw bedrijf of merk te promoten? De eerste vraag die je je moet stellen is: “Is YouTube het juiste medium voor mijn merk?

Wanneer is YouTube niet het juiste kanaal voor jouw merk?

Is jouw product-content meer gericht op presteren, verkopen en het product in de richting van de klant duwen? Dan is YouTube niet het juiste kanaal, dan kies je beter voor een hosting-service zoals Wistia of Vidyard. Wil je links naar jouw pagina genereren? Dan is YouTube ook niet ‘the place to be’. Embedded video’s verbinden je naar het platform, niet naar jouw site.

YouTube is wel het juiste kanaal als…

Enkel als jouw klanten of potentiële klanten video’s bekijken met betrekking tot jouw vakgebied, is een YouTube-kanaal de overweging waard. Volgens comScore bekijken 90% van de online shoppers eerst een video van het merk voor ze een koopbeslissing maken en bezoekt 65% de website van het merk nadat ze een video bekeken. Het nut van een YouTube-kanaal hangt volledig af van de industrie, de inhoud en de doelen die je voor ogen hebt. Gebruik wat jij denkt dat de groei zal bevorderen!

Virale video’s & views

Elke seconde wordt er meer dan 72 uur aan video’s upgeload op YouTube. Het is dus erg moeilijk om met jouw video op te vallen tussen AL die andere video’s! Gelukkig is een virale video niet de enige mogelijkheid om YouTube succesvol in te zetten als marketingtool. Het is belangrijk dat je met jouw video’s aandacht hebt voor de noden en interesses van jouw publiek. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je inhoud maakt die een blijvend effect heeft op kijkers en klanten.

Snelle YouTube-tips

Maak van kwaliteit een prioriteit. Vooral omdat YouTube langere video’s bevat, is het belangrijk om video’s van hoge kwaliteit te maken. Werk samen met een professional voor kwalitatieve beelden en zorg voor geweldige audio!

Gebruik keywords. Wees consequent en plaats zoekwoorden in de beschrijving, labels en titels van je video om de zoekresultaten te verhogen. Zorg dat er steeds een link naar jouw webpagina zit in de beschrijving, zo kan je ook SEO-verkeer genereren vanuit YouTube.

Start met goede content. Geef meer aandacht aan how-to-video’s, informatieve video’s en tutorials om je klanten meer te betrekken. Bewaar de verbinding met je publiek door ze te betrekken bij de community. Deel prestaties, beeldmateriaal van conferenties of marketing events. Geef klanten, kijkers en potentiële klanten het gevoel dat ze een deel zijn van wat jij doet!

Delen! Als je er uit bent hoe je video er moet uit zien en je de video gemaakt hebt, dan is het tijd om de aandacht te trekken. Hoe je dit doet? Door jouw YouTube-kanaal en video’s te delen via andere sociale media!

YouTube pro’s

 • Werkt cross-platform
 • Goed voor SEO
 • Altijd gratis
 • Entertainment met een leerrijke focus

YouTube con’s

 • Ads
 • Concurrent kan zich tussen de related video’s bevinden
 • Druk bevolkt
 • Niet zo’n sterke community
Executive Summary

Video-marketing maakt het mogelijk om content te vermenselijken en te pronken met je merk.
Ontdek hoe je video-marketing aanpakt via YouTube.

Leave A Comment
  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *