Content marketing: de video-marketing gids (Vine)

In een wereld die constant in verandering is, is het belangrijk om te onthouden dat alles draait om het aantrekken van publiek. De belangrijkste woorden die je hierbij in gedachten houdt zijn “kort” en “de moeite waard”. Door te focussen op de dagelijkse behoeften en zorgen van uw klanten, wordt video-marketing een sterke troef. Maar hoe breek je door in de wirwar van 100 uur aan video die per minuut worden opgeladen op YouTube, 5 tweets per seconde op Vine, 150 miljoen gebruikers op Instagram en 675 miljoen mensen die afstemmen op Vimeo om video’s te bekijken?

Vine-300x200Video-marketing een must

Om inzicht te krijgen in hoe marketeers video’s benutten om leads te genereren, klanten te betrekken, te pronken met hun merk en de inhoud te ‘vermenselijken’, bekijken we de toonaangevende video-marketing platforms. We belichten in verschillende artikels: Vine, Instagram, YouTube, Vimeo & Google Hangout. We leren je hoe je deze netwerken effectief gebruikt, vergelijken de voor- en nadelen en bekijken welke bedrijven het goed doen! In dit artikel belichten we video-marketing op het Twitter-platform Vine.

Vine video-marketing

Vine is een enorm boeiende applicatie waar korte, creatieve video’s troef zijn. Het systeem is zo opgezet dat het enorm afhankelijk is van haar gebruikers. Het is een community-minded mobiele applicatie waarbij interactie tussen de gebruikers en het publiek exclusief bestaat uit het heen en weer sturen van ideeën. “Brand Vines worden 4x meer gedeeld dan andere online video’s, bovendien worden er 5 Vines per seconde gedeeld op Twitter” vertelt Heather Taylor, vicepresident bij Ogilvy.

Vine focust zowel op de individuele ideeën en de creativiteit, als op het publiek. Het is dan ook geen geheim dat de gebruikers trachten zoveel mogelijk aandacht te trekken met hun originele video en zoveel mogelijk likes te verzamelen. Op brandsonvine.com vind je een heleboel bedrijven die video-markting via Vine goed aanpakken!

Snelle Vine-tips

Denk “community”. Bedenk wat jouw publiek verwacht van je bedrijf en richt je video’s hier op! Creëer betrokkenheid en interactie met je publiek door te bieden wat ze verwachten.

Wees creatief & praktisch. Mensen willen nuttige en entertainende video’s zien. Kom tegemoet aan hun behoeften en maak bijvoorbeeld een how-to-video of een demo van je product. Of presenteer iets interessant dat gerelateerd is aan jouw product.

Creëer verlangen naar meer. Of je video nu humoristisch, boeiend of inspirerend is, zorg dat jouw Vine de moeite is om terug te komen en om meer te willen zien!

Wees authentiek. Dit zou vanzelfsprekend moeten zijn voor alle sociale media! Probeer niet je product te verkopen, maar pronk met waar je voor staat. Deel met je klanten “waarom” je bestaat en wat jouw team succesvol maakt.

Vine pro’s

 • Meer creativiteit vereist door de limiet van 6 seconden
 • Embeddable
 • Gelanceerd in januari 2013, early-in

Vine con’s

 • Geen filters
 • Korte lengte
 • Pornografie
 • Snel druk bevolkt
Executive Summary

Video-marketing maakt het mogelijk om content te vermenselijken en te pronken met je merk.
Ontdek hoe je video-marketing aanpakt via Vine.

Leave A Comment
  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *