Content marketing: de video-marketing gids (Instagram)

In het vorige artikel las je hoe je Vine als marketinginstrument kan gebruiken om jouw merk in de picture te zetten. Vandaag belichten we Vine’s grootste concurrent: Instagram. Het is net als Vine een marketingplatform dat zich laat kenmerken door een traditionele en toch technologische manier van adverteren met foto’s en korte video’s. Er zouden wereldwijd 59% van de topmerken actief zijn op Instagram. De troef van dit platfrom? Het is kosteneffectief en eenvoudig te gebruiken en dat is enorm waardevol wanneer je probeert om snel aandacht te krijgen op een creatieve manier.

Instagram Video-marketing

Instagram-for-Business-300x167Instagram is beroemd geworden door haar gefilterde foto’s en heeft ondertussen al enkele mijlpalen bereikt sinds haar introductie drie jaar geleden. Zo meldt Wall Street Journal dat Instagram in het begin van september 150 miljoen gebruikers bereikte, sinds de laatste update in februari steeg dit aantal nog eens met 50% en elke seconde komen er nog nieuwe gebruikers bij!

Het is geen verrassing dat Instagram zo populair is bij zowel consumenten als merken. 40% van de mensen reageert namelijk op visuele content en video’s genereren nog eens 3x zoveel inkomende links dan geschreven content.

Instagrammers gebruiken hashtags om video’s te delen, om favorieten te promoten, om deel te nemen aan wedstrijden en om de berichten vindbaar te maken met keywords. Hierdoor kan je een specifiekere instelling toevoegen aan jouw video en jouw content vindbaar maken voor de fans die jij wil bereiken.

Snelle Instagram-tips

Maak in de eerste plaats je profiel compleet. Sla geen stappen over en zorg er voor dat je linken legt naar de andere sociale sites waarop je actief bent en je eigen webpagina.

Interact! Zoek gebruikers die praten over je bedrijf of aanverwante content. Volg ze en reageer op de berichten die ze posten.

Wees zichtbaar! Pronk met je eigen producten, introduceer medewerkers en laat de Instagrammers een kijkje nemen achter de schermen, maar wees consistent! Voorkom vooral dat je posts op spam gaan lijken.

Wees vriendelijk en menselijk. Betrek je gebruikers en laat zien dat je een mens bent met een persoonlijkheid en geen tovenaar achter het gordijn. Mensen binden zich aan merken ‘van vlees en bloed’, die aansluiten bij wat zij leuk vinden.

Gebruik hashtags. Instagram Search bestaat enkel voor hashtags, dus tag jouw content! Zonder je content te taggen kom je in een doodlopend straatje zonder volgers!

Instagram pro’s

 • Filters
 • 15 seconden video’s versus 6 seconden
 • Stabilisatie van schokkerige beelden
 • Eigendom van Facebook dus meer potentiële verbindingen
 • Je kan zelf je thumbnail kiezen

Instagram con’s

 • Geen looping-optie
 • Niet de mogelijkheid om te embedden
 • Je kan geen tekst binnen de app toevoegen
Executive Summary

Video-marketing maakt het mogelijk om content te vermenselijken en te pronken met je merk.
Ontdek hoe je video-marketing aanpakt via Instagram.

Leave A Comment
  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *