Coming Soon: De verbeterde medische zoekresultaten in Google!

We houden jullie zoveel mogelijk op de hoogte van de laatste aanpassingen aan de Google Zoekmachine. Zo maakte Google gisteren bekend dat ze bezig zijn  met het verbeteren van gezondheidsgerelateerde zoekqueries. Het nieuws werd bekendgemaakt door Ron Zeiger, Dokter en Chief Health Strategist bij Google, op de Inside Search Blog.

Dokter Google toont de mogelijke oorzaken van je symptomen

Veel mensen doen het en jij misschien ook, iedere dag gaan mensen via Google op zoek naar gezondheidsinformatie. In de meeste gevallen zoeken mensen op basis van symptomen die zij of mensen in hun omgeving ervaren. Uit de data van Google blijkt dat men vervolgens onderzoek gaat doen naar de mogelijke aandoeningen.

Met de nieuwe update wil Google het zoekproces vereenvoudigen. Zo krijgt de zoeker bij het ingeven van de betreffende symptomen een lijst bovenaan de zoekresultaten te zien van mogelijke aandoeningen. Deze lijst wordt samengesteld aan de hand van de grote hoeveelheid content die op het web bestaat. Deze worden getriggerd door de ingevulde zoekquerie.  Google wijst er wel op dat de getoonde lijst met mogelijke aandoeningen niet is gecontroleerd door dokters.

 

Google health zoeken

Google is (nog) geen dokter

De zoekresultaten zoals hierboven zijn nog niet zichtbaar in Google, noch in de Engelse als in de Nederlandse resultaten. We gaan er dan ook vanuit dat er nog hard wordt gewerkt aan de update. Het probleem met deze update blijft echter de afwezigheid van een medische expert in het opstellen van deze lijsten, misschien iets voor de volgende Google update? Het is echter wel zo dat mensen Google blijven gebruiken om meer te weten te komen over symptomen en mogelijke aandoeningen. Daarom doet Google er goed aan deze zoekqueries te optimaliseren.

Men mag echter niet vergeten dat dit geen vervanging is van een doktersbezoek. Een bezoek aan een huisdokter is de enige manier om te achterhalen of er iets scheelt aan uw gezondheid.

Executive Summary

Wat? Google werkt aan de verbetering van de zoekresultaten m.b.t. gezondheid
Maar? Ook al vertelt u Google uw mogelijke aandoening, ga zeker ook eens langs bij de dokter.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *