ChromeZone: de eerste offline Google Store!

Ben je niet overtuigd van de Chromebook? Je bent dan niet de enige, want de verkopen gaan niet zo vlot als Google zou willen. Daarom hebben ze nu een oplossing: de ChromeZone! Dit is een pop-upstore in een winkelcentrum in London, genaamd PC World. In deze tijdelijke winkel kan je Chromebooks en ChromeOS, het besturingssysteem van Google,  voelen, proberen en offline kopen.

Een onderzoek zegt namelijk dat 80% van de aankopen van laptops niet online gebeuren. Google wilt ook op dit enorme deel van de laptopmarkt inspelen. De boodschap van Google gaat echter nog een stap verder. Ze willen niet enkel meer verkopen op deze manier, maar ze gaan ook testen hoe potentiële klanten omgaan met de laptops en het besturingssysteem om dit verder te optimaliseren. Pas dus maar op, niet enkel je online gegevens worden bijgehouden door Google!Apple Store 2.0?

De Apple store is een groot succes en deze eigen winkels zorgen ervoor dat je iStuff kan proberen voordat je beslist over een aankoop. Google volgt de gedachte van Apple nu met dezelfde theorie: Chromebooks zullen zichzelf verkopen als mensen ze eenmaal hebben gebruikt.

Als dit experiment in de echte wereld lukt, zal Google het concept van de Google store waarschijnlijk uitbreiden naar verschillende landen en producten. Nu gaat het enkel nog om de Chromebooks, maar met Android-toestellen, tablets en Google software kan je al snel een winkel vullen.

Wij kunnen alvast niet wachten op een ChromeZone in België waar we met een Google pintje en een zak chips eens goed kunnen doorzakken met het nieuwste Chrome en Android speelgoed.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *