Chinese tekens in domeinnamen?

De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers is een overkoepelende organisatie die internationaal toezicht houd op domeinnamen en standaarden op internet.

Momenteel worden enkel de Latijnse letters a tot z, de cijfers 0 tot 9 en het liggend streepje toegelaten in domeinnamen. Het idee van het ICANN is dus nu om ook andere tekens toe te laten in domeinnamen zodat bijvoorbeeld Arabische, Chinese of Japanse tekens zouden mogelijk zijn in domeinnamen.

Lijkt op het eerste zicht een erg leuk idee, maar moest dit voorstel werkelijkheid worden zouden hele delen van het internet worden afgesloten. Ik weet bijvoorbeeld niet hoe ik .com zou moeten ingeven op een Chinese website, laat staan hoe ik de rest van de domeinnaam zou moeten formuleren… En wanneer ik zoek naar een website over bijvoorbeeld marketing, kunnen de zoekmachines enkel websites weergeven in mijn huidige tekenset, want ik ken geen Chinese tekens. En dat terwijl de beste marketing sites misschien enkel in het Chinees zijn opgesteld…

Kan nog boeiend worden dus !!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *