CEO Yahoo Terry Semel out, Jerry Yang back in the drivers seat!

Yahoo YangJerry Yang, de sympathieke medeoprichter van Yahoo, samen met David Flo, is opnieuw CEO Yahoo. Terry Semel, die in 200x het roer in handen nam heeft zijn ontslag ingediend. Terry Semel kwam de laatste maanden steeds meer in opspraak daar Yahoo steeds meer terrein lijkt te verliezen ten aanzien van top-concurrent Google. Daarnaast kwam er ook commentaar op de verloning van Semel, die volgens vele Yahoo-aandeelhouders niet meer in verhouding stond met de evolutie van het bedrijf.

De timing van het ontslag is dan wel weer vreemd, omdat Yahoo het laatste half jaar redelijk intensief partnerships afsloot. Met o.m.Comcast, US kabelbedrijf, een aantal kranten en Ebay. Naast deze realisaties heeft Yahoo ook een op eerste zicht succesvolle transitie van een pure cost-per-click speler naar meer quality-relevancy model, Panama genaamd, van “paid search” achter de rug, iets wat volgens Semel in April nog werd afgedaan als een onvoorwaardelijke conditie om opnieuw te concurreren met Yahoo. Belangrijke insteek daar is dat ook Yahoo qua inkomsten daar zo’n 30% meer mee verdient dan het vorige model.

Deze realisaties leken mij inderdaad een goede basis om verder met Google te gaan concurreren. Mogelijk ligt er een meningsgeschil aan de basis van dit ontslag. Wou Yang verkopen aan Microsoft en Semel niet? Het lijkt me echt te gek dat Yang, die toch nooit een Michael Dell was, deze nieuwe taak op zich zou gaan nemen. Waarom nu? waarom ik en niet een ander? Mijn inziens is dit de kans van Microsoft.
Jerry Yang zal bijgestaan worden in zijn nieuwe taak door Susan Decker, voormalige chief financial officer van Yahoo.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *