Binnenkort ook een like button op Twitter?

Twitter like button‘Liken’ is momenteel enkel nog mogelijk via Facebook, maar het zou kunnen dat daar binnenkort verandering in komt. Twitter zou namelijk bij een geselecteerde groep gebruikers een aantal nieuwe features aan het testen zijn en zou overwegen om een like of star button voor tweets te implementeren.

Twitter test like button

Om je waardering voor een bepaalde tweet kenbaar te maken, kan je via Twitter iemands tweet retweeten of een tweet favoriet maken. Naast het sterretje van deze favorite button zou nu echter bij bepaalde Twitter gebruikers een like of star button verschijnen. De tweets met likes of stars worden bovendien verzameld op een pagina die erg veel weg heeft van de huidige favorieten pagina. De favorite feature krijgt dus eigenlijk gewoon een nieuwe naam. In plaats van favoriete tweets aan te duiden, zou je nu dus tweets kunnen liken of stars geven.

Tweet met like button

Tweet met star button

Liken geeft favoriete tweets nieuwe betekenis

Toch is niet alleen de naam van de like of star button anders. Door de favorite button te hernoemen naar een like button, verandert immers ook de inhoud of de betekenis van de favorite feature. Je plaatst een tweet namelijk in je favorieten, zodat je de tweet kan bewaren voor later, niet noodzakelijk omdat je het een leuke tweet vindt.

 

Executive Summary

Twitter test like en star button
De like of star button zou de favorite feature vervangen

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *