Betalen via Twitter met American Express

De creditcardmaatschappij, American Express, kondigde een nieuwe manier van online aankopen en betalen aan. Consumenten kunnen via de nieuwe dienst aankopen doen via de sociale netwerksite Twitter.

American Express heeft al een zelfbedieningsloket op Twitter. Dit is een manier om via Twitter korting te krijgen als je een product aankoopt met American Express. Stuur je een tweet over het product dan krijg je korting van American Express. Die hangt af van wat de aanbiedingen op dat moment zijn. Nu gaan ze nog een stap verder en wordt Twitter een volwaardig koopkanaal

Hoe gaat de betaling via Twitter in zijn werk?

Mensen die deze dienst willen gebruiken moeten eerst hun AmEx-kaart registreren op  de website. Als de kaart gesynchroniseerd is met het Twitter account kunnen de aankopen beginnen.

Zodra de kaart geregistreerd is, tweet de consument een bepaalde hashtag die aangeeft welk product hij wil aankopen. Ter bevestiging krijgen ze een code toegestuurd van @AmexSync. Deze code moet de consument binnen de 15 minuten tweeten om de transactie te voltooien.

Wat kan je kopen via Twitter?

Voorlopig is het enkel mogelijk om een cadeaukaart van American Express aan te kopen via #BuyAmexGiftCard25. Woensdag worden verschillende andere producten aan de lijst toegevoegd. Deze producten zullen gepubliceerd worden op de twitterpagina van @AmericanExpress. Amazon, Sony, Urban Zen en Xbox 360 werken momenteel al mee aan de service van American Express.

Executive Summary

Hashtag @AmericanExpress publiceert producten die je kan aankopen.
Waneer je een tweet stuurt over het aangekochte product krijg korting.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *