België krijgt trending topics op Twitter

Afgelopen donderdag maakte Twitter in een blogpost bekend dat België zijn eigen trending topics krijgt. Die trending topics vertellen je welke hashtags er momenteel hot zijn op Twitter, en dus ook waar er momenteel veel over gepraat wordt op Twitter. Tot nu toe moesten we het in België stellen met wereldwijde trends, bij gebrek aan lokale, Belgische trends. Twitter brengt daar dus verandering, en voegt 160 nieuwe locaties toe aan de trending topics.

trending topics twitter belgie

Trending topics: 160 nieuwe locaties

België is niet het enige land dat zijn eigen trending topics op Twitter krijgt, in totaal werden er 160 nieuwe locaties toegevoegd. Ook Griekenland, Kenia, Polen, Portugal en Oekraïne hebben vanaf nu hun eigen trending topics. Opvallend is dat er naast een aantal nieuwe landen, ook een groot aantal steden zijn toegevoegd in landen die al wel eigen trending topics hadden. In België zijn die steden dus nog niet toegevoegd, maar in Nederland kan je bijvoorbeeld de trending topics van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht bekijken. Het valt nog af te wachten of we in de toekomst ook de trending topics van bijvoorbeeld Brussel, Antwerpen en Gent gaan kunnen bekijken, maar Twitter belooft in ieder geval dat er in de toekomst alleen maar meer locaties zullen bijkomen.

Vanwaar de focus op locatie?

Dat Twitter zo veel nadruk legt op de locatie, is eigenlijk heel logisch. Twitter is immers hét medium bij uitstek geworden om ‘breaking news‘ te melden, en dat ‘breaking news’ is heel vaak locatiegebonden. Daarnaast posten we op Twitter ook maar al te graag onze mening over allerlei zaken, gaande van televisieprogramma’s tot de voetbal of de politiek. Uiteraard zijn ook deze zaken locatiegebonden, zo zien we dat momenteel #TheVoice (naar aanleiding van The Voice van Vlaanderen) en #andclu (naar aanleiding van de topper tussen Anderlecht en Club Brugge gisteren) trending zijn in België.

Executive Summary

België krijgt zijn eigen trending topics op Twitter
België krijgt zijn eigen trending topics op Twitter, samen met meer dan 160 andere landen en steden.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *