Bekijk het kantoor en de ambtswoning van Elio di Rupo via Google Street View

Op 21 juli is het de Belgische nationale feestdag, en naar aanleiding daarvan heeft premier Elio di Rupo de deuren van de Wetstraat 16 en de Lambermont opgezet voor het grote publiek. Je hoeft daarvoor zeker niet naar Brussel te rijden, maar het kan vanaf nu gewoon via de computer, via smartphone of via tablet, dankzij Google Street View.

De Wetstraat 16

De Wetstraat 16 is het adres van het kantoor van de eerste minister. Hier heeft Elio di Rupo zijn bureau, zijn kabinet en zijn administratie. Op deze locatie vinden wekelijks het kernkabinet en de ministerraad plaats.

In de Wetstraat 16 zijn het gelijkvloers (traphal en vergaderzalen), de eerste verdieping (traphal en kantoor van de premier), en de vierde verdieping (gang en de ministerraadzaal) te bekijken. Wier goed rondkijkt, vindt een aantal leuke details, zoals het overbekende strikje van de premier op het koffieapparaat.

De Lambermont

De Lambermont is dan weer de ambtswoning van de premier, en wordt vooral gebruikt voor vergaderingen, en het ontvangen van nationale en internationale gasten. Het is echter niet de echte woning van de premier.

In de Lambermont is het gelijkvloers te bekijken, waar je de binnenkoer, inkomhal, wintertuin, grote vergaderzaal, spiegelzaal, eetzaal en traphal kan bezichtigen.

Karretje met camera

Beide gebouwen waren natuurlijk al een tijdje vanaf te buitenkant te bekijken via Street View. Maar nu kan je dus ook aan de binnenkant rondkijken. Google heeft hiervoor met een karretje met camera rondgereden in de gangen van beide gebouwen. Dat is bijvoorbeeld heel goed te zien in de Lambermont, een gebouw dat vol spiegels hangt. Het karretje komt er regelmatig zelf in beeld.

Het is niet de eerste keer dan een gebouw langs de binnenkant via Street View te bekijken is. Zo kan je sinds vorig jaar ook het interieur van het Witte Huis bezichtigen.

Executive Summary

Google Street View
Voortaan zijn het kantoor en de ambtswoning van premier Elio di Rupo te bezichtigen via Google Street View.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *