Apple’s WWDC 2013: wat kunnen we verwachten?

Maandag 10 juni start het Worldwide Developers Conference 2013 van Apple. De jaarlijkse hoogmis voor Apple fanaten is dit jaar al aan zijn 24ste editie toe. Traditioneel start het WWDC met een keynote op maandag. Moet het nog gezegd worden dat hier met veel spanning naar uitgekeken wordt?

De hoge verwachtingen zijn voornamelijk het gevolg van het feit dat het ondertussen al maanden geleden is dat Apple nog eens een nieuw product aankondigde. De laatste was de iPad Mini in oktober 2012. Apple zelf deed er echter alles aan om de verwachtingen te temperen, door te zeggen dat nieuwe producten later dit jaar voorgesteld zullen worden op een eigen evenement.

Hoe dan ook mogen nog heel wat nieuwe dingen verwachten. We geven hier een overzicht van de meest gehoorde geruchten.

Hardware updates

Wie een nieuwe iPhone of iPad verwacht, is er wellicht aan voor de moeite. Deze twee producten vormen het vlaggenschip van Apple, en zijn te belangrijk geworden om te worden voorgesteld op het WWDC. Wellicht wordt een nieuw toestel voorgesteld op een eigen evenement later dit jaar of in de loop van volgend jaar.

Wat de andere hardware betreft mogen we vooral updates verwachten van bijvoorbeeld de MacBook Pro en de MacBook Air. Zo zou de MacBook Air wel eens een Retina Display kunnen krijgen.

Software updates

Zo zijn we bij de software beland. Er wordt algemeen verwacht dat we een update krijgen van iOS. Tijdens WWDC 2012 werd iOS6 aan de wereld voorgesteld, nu zou het de beurt zijn aan iOS7. Er is de laatste weken al veel te doen geweest over een verregaande make-over van iOS, waarin vooral de hand van Apple’s top designer Jony Ive te zien is. In de nieuwe interface zou alles veel vlakker en platter worden, veel minder 3D zoals het u het geval is. Bovendien zullen ook nieuwe handbewegingen hun intrede doen. Zo zou je op de iPad het Notification Center kunnen laten verschijnen dankzij een sleepbeweging met vier vingers.

Ook opvallend is dat Apple nauwer zou gaan samenwerken met Yahoo, om meer content van Yahoo naar Apple’s devices te brengen.

Het operating system voor Macs, OS X, zal ook een update krijgen, naar versie 10.9. Veel is echter nog niet bekend over deze nieuwe versie. De Finder zou tabs krijgen, zodat je niet meer met verschillende vensters moet werken. Siri en Apple Maps zouden bovendien hun intrede maken in de Apple computers.

Executive Summary

Apple’s WWDC 2013
Maandag begint Apple’s WWDC 2013. Welke nieuwigheden mogen we verwachten op gebied van hardware en software?

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *