Apple is het beste merk ter wereld!

Apple verslaat Google

Elk jaar publiceert BrandZ een top 100 van de beste merken ter wereld. Sinds 2007 stond Google bovenaan deze lijst. Dit jaar liggen de kaarten echter anders. Apple heeft Google van de troon gestoten en kan zich nu het beste merk ter wereld noemen.Traditioneel wordt de top 6 vervolledigd door IBM, Microsoft, Coca Cola en McDonald’s.
Het nieuws dat Apple bovenaan staat, is niet zo verrassend. Vorig jaar heeft Apple tal van nieuwe producten gelanceerd die allemaal een daverend succes waren. Vooral de iPad en de iPhone 4 met bijbehorende app store maakten van 2010 een geweldig jaar voor Apple. Ook in 2011 zien we Apple de positie van beste merk niet afgeven. Met verkoopcijfers als die van de iPad 2 kan het jaar voor hen niet meer stuk.

Online kopen

Niet alleen Google’s troonsafstand is noemenswaardig. Ook de gigantische groei van Amazon kan je een succes voor e-commerce noemen. Op de 14de plaats staat Amazon nu één plaats hoger dan Walmart. Dit betekent dat het beste retailmerk op de lijst nu Amazon is. Online kopen is dus zeker geen uitzondering meer, maar een enorme markt.

Facebook

Facebook slaagt er altijd wel in om in ieder artikel en in iedere lijst zichzelf te profileren. Voor de eerste keer komt Facebook in de BrandZ top 100 en dat doet het met een knal. Met een groei van 246% is Facebook het snelst groeiende merk op de lijst. Die groei vertaalt zich naar plaats 35. Hierdoor staat Facebook zelfs boven merken als Disney, Orange en Mercedes-Benz. Facebook staat nu voor de moeilijke opdracht zijn sterk merk om te zetten naar grotere winsten.

We kijken vol verwachting uit naar de top 100 van volgend jaar. Kan de iPad 2 Apple op de eerste positie houden. Gaat Google zijn kroon heroveren of zorgt Facebook misschien voor een verrassing?

Brandz top 50

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *