App Store overschrijdt kaap van 50 miljard downloads

Gisteren heeft de App Store van Apple de kaap van de 50 miljard downloads gerond. Er werd door Apple zelf al enkele weken naar de symbolische kaap afgeteld, door middel van een countdown in de app store zelf. Daar kon iedereen mee volgen hoeveel apps juist werden gedownload.

Gisteren konden we allemaal meevolgen hoe de countdown de kaap van de 50 miljard downloads overschreed. Traditiegetrouw laat Apple dit soort gebeurtenissen niet onopgemerkt voorbijgaan, en besteedt ook nu veel aandacht aan de mijlpaal. De persoon die de 50 miljardste download uitvoerde, krijgt een gift card ter waarde van 10.000 dollar. Ook enkele personen die volgden op de 50 miljardste download krijgen gift cards, ter waarde van 500 dollar.

Indrukwekkend groei van de App Store

De groei van het aantal downloads in de App Store is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Pas in Januari van dit jaar maakte Apple bekend dat het de kaap van de 40 miljard downloads overschreden had. Dat betekent een groei van 10 miljard apps in slechts 4 maanden tijd, of bijna 80 miljoen downloads per dag.

Indien de App Store dit tempo blijft aanhouden, zullen er voor het einde van het jaar meer dan 70 miljard downloads geschieden, wat wil zeggen dat er dit jaar alleen al 30 miljard downloads zullen bijkomen. De kans is dus niet onbestaande dat Apple een tweede countdown organiseert voor de 75 miljardste download rond de kerstperiode. De 100 miljardste download vindt dan ook zeker plaats in 2014.

Hete adem van Google Play Store

Wie als eerste die 100 miljardste download mag vieren, is echter nog niet duidelijk. De groei van de App Store mag dan al indrukwekkend zijn, die van de Google Play Store is helemaal duizelingwekkend. Google maakt gisteren tijdens haar I/O Conference bekend dat momenteel al 48 miljard apps werden gedownload, aan een gemiddelde van 2,5 miljard per maand. We moeten hierbij wel rekening houden met het feit dat de Google Play Store slechts veel later actief werd, en dat het groeit aan een sneller tempo dan de App Store van Apple. De kans is dus heel groot dat de Google Play Store de App Store dit jaar nog voorbijsnelt.

Executive Summary

50 miljard downloads in App Store
De App Store rondt de kaap van 50 miljard downloads, maar voelt hete adem van Google Play Store in de nek.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *