APP de film: de eerste ‘second screen’-film

Het second screen doet langzaam zijn intrede. Zo konden kijkers met tablet of smartphone al mee quizzen met ‘de slimste mens‘, een kijkje nemen in de backstage van ‘So you think you can dance‘ en een oordeel vellen tijdens de optredens van ‘The Voice’. Deze trend verplaatst zich nu ook naar de cinemazalen. Normaal ben je verplicht om in de cinemazalen je telefoon uit te schakelen, dit is niet langer waar. Tijdens APP de film moet je je smartphone bij de hand nemen. Je ontvang via de applicatie van APP de film belangrijke informatie die aansluit bij de gebeurtenissen in de film. 

APP de film: synopsis

Anna Rijnders, een 21 jarige psychologie studente, gaat op in haar eigen virtuele wereld na een dramatisch verkeersongeval waarbij haar broer verlamd raakte. Anna is verslaafd aan apps, social media en haar smartphone. Na een wilde nacht staat er ineens een mysterieuze app op haar smartphone, IRIS. Deze app heeft antwoord op alle vragen, zowel wetenschappelijke, historische vragen als vragen met betrekking op haar persoonlijke leven. Plots ontvangt ze cryptische teksten en codes die samen hangen met de dood van mensen uit haar omgeving. Langzaam dringt het besef door dat IRIS meer is dan handige app

Toegevoegde waarde: 2nd screen

Voor het eerst wordt het second screen toegepast in een film. Het was wikken en wegen naar de juiste waarde van de app, want het mag natuurlijk niet té veel afleiden. Volgens Bob Boermans, regisseur van de film, heeft het second screen een toegevoegde emotionele waarde. “Je emotionele belevenis van het ervaren van een film wordt namelijk een stukje groter. Doordat je soms al meer weet dan de hoofdpersoon in de film zelf. Dat geeft een ander soort dynamiek bij het kijken en beleven van een film. Je voelt je meer betrokken bij het verhaal.”

Hoe de app werkt

Belangrijk is dat je de app installeert voor je naar de film gaat. De applicatie vind je in de App Store en de Google Play store onder ‘APP de film’. Zodra je in de cinemazaal zit start je de app. Hierdoor wordt je smartphone of tablet herkent tijdens de film. De app traceert via signalen in de audiotrack welke scene bezig is en welke info getoond mag worden. Dat is dezelfde technologie die Shazam en SoundCloud gebruiken om liedjes te herkennen. Je hebt dus geen Wifi-verbinding nodig tijdens de film. Na de film krijg je toegang tot exclusieve extra’s in de app!

 

Executive Summary

Second screen doet nu ook zijn intrede in de cinemazalen.

Tijdens APP de film krijg je belangrijke informatie via je smartphone of tablet!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *