Android zal dit jaar pieken

Uit een rapport van onderzoeksbureau IDC zal Android over 4 jaar nog steeds het belangrijkste besturingssysteem zijn. Tegen dan zal de Windows Phone het Android marktaandeel wel deels uitgehold hebben.


Er wordt verwacht dat Android tegen het einde van het jaar een marktaandeel zal hebben van 61%. Over vier jaar zal dat percentage wel terugvallen tot 52,9 procent. Opvallend is dat het succes van Android steeds meer gebaseerd zal zijn op wat Samsung presteert.

Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar waren 45% van alle Android-smartphones van Samsung-makelij. Over vier jaar zal Windows Phone het tweede meest populaire smartphone besturingssysteem zijn, en dit dankzij de samenwerking met
Nokia.

Het IDC-rapport geeft ook aan dat het marktaandeel van de iPhone zal dalen van 20,5 procent naar 19 procent. En ondanks de huidige problemen van RIM, zal er een markt blijven voor de BlackBerry. Vooral in opkomende regio’s zal de Blackberry gretig aftrek vinden, door de nood aan goedkope communicatie-apparaten.

In totaal zouden er dit jaar bijna 1,8 miljard mobiele telefoons worden verkocht. Vorig jaar waren dat er 1,7 miljard.

Executive Summary

Wat? Over 4 jaar zal Android nog steeds het belangrijkste besturingssysteem zijn. Maar de Windows Phone zal het Android marktaandeel wel deels uitgehold hebben.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *