Android smartphones: leider datagebruik en grootste marktaandeel in de VS

Volgens een onderzoek van Nielsen, dat is uitgevoerd in april, heeft Android niet alleen het grootste Smartphone marktaandeel in de VS, maar is het tevens voortrekker op vlak van datagebruik. Mobiel gebruik blijft overal ter wereld groeien. In de VS heeft 37 % van de bevolking een smartphone en dan liefst een smartphone met Android. Nielsen toont aan dat meer dan een derde (36%) van de gebruikers er eentje met een Android besturingssysteem in zijn bezit heeft. Ook in Europa staat Android stevig in zijn schoenen.

Het aandeel van Android versus andere besturingssystemen

Het verschil met andere besturingssystemen is vrij groot in de VS: Apple heeft een aandeel van 26 % met zijn iPhones, RIM Blackberry een aandeel van 23% en Windows Mobile een aandeel van 9%.

Mobiel datagebruik in de VS

Android eigenaars zorgen voor het meeste dataverkeer: ze verbruikten in de eerste helft van 2011 zo’n 582 MB per maand. Bij iPhone gebruikers noteerde Nielsen 492 MB. Opvallend hier is dat ook de Windows Phone goed scoort met een verbruik van 317 MB per maand.

Wat doen mensen concreet met hun smartphone in de VS?

Onderstaande afbeelding toont aan dat in het eerste kwartaal van 2011 smartphone apps zeer populair waren. Zo’n 74 % van de Android gebruikers downloadde minstens een keer per maand een app, terwijl 79% van de iPhone gebruikers dit deed. Beide worden gevolgd Windows Phone 7 gebruikers.

Het andere gebruik – streaming van muziek, video/mobiel tv, muziek downloads en online gaming – verlopen volgens eenzelfde patroon. Meer iPhone bezitters maken ervan gebruik, maar de Android liefhebbers verbruiken meer data in het algemeen. Het onderzoek toont de achterliggende redenen daarvoor niet. Het bewijst wel dat Android steeds sterker komt te staan.

Android in Europa

Ook in Europa is Android zeer populair en blijft het marktaandeel stijgen. Volgens de laatste marktcijfers is Android de grootste in Nederland, Frank en Groot-Brittanië. De redenen hiervoor zijn veelvuldig. Android smartphones kunnen standaard multitasken en processen op de achtergrond laten draaien. Gebruikers van Google hebben zo al hun apps samen beschikbaar op hun toestel. Bovendien heb je meer vrijheid met de Android Market en de samenstelling van je homescreen én je hebt geen iTunes software nodig. Ongetwijfeld is de iPhone ook een zeer goed toestel met een mooi design, maar een Android toestel is intuïtiever en geeft je meer vrijheid: geen beperkingen door software!

Wij kijken alvast uit naar meer concrete cijfers over het dataverkeer in Europa en België. Want een ding staat vast: de mobiele markt zal ook hier verder uitbreiden. Zeker wanneer de kosten voor dataverkeer zullen verminderen en steeds meer dagelijkse functionaliteiten mogelijk worden via een smartphone.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *