Amazon lanceert met Kindle Paperwhite & Kindle Fire HD nieuwe reeks tablets

Amazon heeft gisteren, op een eigen georganiseerd evenement, een nieuwe reeks van de Kindle tablets voorgesteld. Nieuw daarbij is dat Amazon niet alleen een focus legt op haar e-reader, maar tegelijk ook verder de weg inslaat van de volwaardige tablet-gebruiker.

Kindle Paperwhite

Eén van de nieuwigheden die werden voorgesteld is de Kindle Paperwhite. Deze e-reader heeft een scherper scherm, met 25% meer contrast, dat ervoor moet zorgen dat het lezen op het toestel aangenamer wordt. Het contrast tussen voorgrond en achtergrond wordt nog scherper, waardoor de lezer nog meer de indruk moet hebben met echt papier te maken te hebben. De e-reader heeft bovendien een ingebouwd verlicht scherm, waardoor het aangenamer is om te lezen in het donker.

De Kindle Paperwhite heeft net als de Kindle Touch een aanraakscherm. Meer nog, alle knoppen zijn verwijderd op deze e-reader. Ondanks het verbeterde scherm heeft dit geen invloed op de accuduur. De batterij van de Paperwhite zou het in theorie 8 weken moeten uithouden.

De prijs van de Kindle Paperwhite zou 119 dollar bedragen. De versie met 3G bedraagt 179 dollar. Wanneer de Kindle Paperwhite in de Benelux beschikbaar zal zijn, is nog niet bekend, maar vermoedelijk zal het nog niet voor meteen zijn.

Kindle Fire

Voorts lanceerde Amazon ook een nieuwe versie van de Kindle Fire. De nieuwe Fire-tablet wordt net zoals de Nexus 7 van Google een relatief goedkope tablet, maar wel met behoorlijke specificaties. Amazon gaat met de vernieuwde versie van de Kindle Fire wel heel agressief te werk. De nieuwe Kindle Fire heeft immers betere specificaties, maar wel een lagere prijs, namelijk 159 dollar. Alweer een serieuze concurrent erbij voor de iPad dus!

Kindle Fire HD

Naast de Kindle Fire heeft Amazon ook een luxueuzere versie voorgesteld, namelijk de Kindle Fire HD. Van de nieuwe Kindle Fire HD zijn bovendien twee uitvoeringen voorgesteld, een tablet met 7 inch, en een versie met 8,9 inch. Beide versies hebben betere specificaties dan de gewone Kindle Fire, zoals meer geheugen en een camera aan de voorzijde. De resolutie zou bijna even hoog zijn als Apple’s Retina Display.

Kindle Fire HD LTE met 4G connectie

Ook nieuw is de Kindle Fire HD LTE. Deze tablet kan verbinding leggen met 4G netwerken, waardoor Amazon zich dus ook richt op volledig mobiele gebruikers. Prijskaartje van deze tablet zou bijna 500 dollar bedragen.

Volgens The Verge zouden de nieuwe tablets van Amazon advertenties vertonen op het ontgrendelingsscherm. Bovendien zou het niet mogelijk zijn om een advertentie-vrije tablet te kopen aan duurdere prijs, of de advertenties te verwijderen door bijvoorbeeld een fee te betalen. Gezien de lage prijs voor de tablets wordt verwacht dat vele gebruikers zich niet zullen storen aan de advertenties, al valt dit natuurlijk af te wachten.

Na Amazon blijft nog één grote speler over die haar nieuwste speeltjes moet voorstellen. Verwacht wordt dat Apple in het najaar een kleinere versie van de iPad zal voorstellen, die hoogstwaarschijnlijk weer heel wat in beweging zal zetten op de tabletmarkt. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Executive Summary

Nieuwe reeks tablets van Amazon
Amazon heeft gisteren, op een eigen georganiseerd evenement, een nieuwe reeks van de Kindle tablets voorgesteld.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *