AdWords tekstadvertenties – Met deze tips schrijf je de concurrentie naar huis

tekstadvertenties schrijven

Je AdWords tekstadvertenties in het oog laten springen is niet eenvoudig, vooral omdat je concurreert met negen andere adverteerders die precies hetzelfde proberen.

Toch is het perfect mogelijk.

In dit artikel nemen we enkele ‘killer’ tactieken onder de loep die je helpen om effectieve AdWords tekstadvertenties te schrijven. Deze tactieken zorgen voor een betere click-through rate (CTR), een hogere kwaliteitsscore en een verbeterde conversieratio. Triple threat!

Verlies het doel van de bezoeker niet uit het oog

Het lijkt evident, maar toch wordt het vaak vergeten. Wat zoekt de bezoeker? En wat wil hij? Hoe specifieker je op deze vraag kunt antwoorden, hoe gerichter je killer ads kunt schrijven.

Stel dat de bezoeker zoekt op “voordelige lening met variabele rentevoet”. Dan krijgt hij deze resultaten:

AdWords tekstadvertenties

In plaats van de vraag van de bezoeker te weerkaatsen, kun je inspelen op zijn vraag. Je hebt namelijk maar 25 tekens voor je eerste indruk.

Zeg niet wat de zoeker al weet. “Voordelig geld lenen?” Ja, ik wil voordelig lenen.

Geef hem liever een antwoord op zijn vraag: “Leen voordelig & flexibel”. Precies wat ik zoek.

Gebruik de countdown functie

We missen niet graag iets. We zijn zelfs vaker gemotiveerd om iets niet te verliezen dan om te winnen. In het Engels doopten ze dit verschijnsel ook wel ‘Fear of missing out’. Op deze psychologie speelt de AdWords countdown slim in. De countdown telt, zoals de naam al verklapt, af en creëert urgentie. “Promotie nog 4 dagen geldig!”

Hoe stel je een countdown in?

Dat is niet zo moeilijk. Typ: {=

En dan verschijnt er dit:

AdWords tekstadvertenties

Zet simpelweg een einddatum en vervolgens verschijnt de countdown in je advertentieregel. Bezoekers die je advertentie te zien krijgen, zullen extra gemotiveerd zijn door het ‘fear of missing out’- verschijnsel. Dit geeft je een concurrentieel voordeel.

Gebruik up-to-date informatie in je AdWords tekstadvertenties

Heb je al eens overwogen om te vermelden hoeveel klanten je de afgelopen maand hebt geholpen? Dat kun je zeker eens uittesten. Zeg nu zelf: op welke advertentie zou jij klikken?

AdWords tekstadvertenties

AdWords tekstadvertenties

Wees specifiek met cijfers

Cijfers zijn specifiek en creëren geloofwaardigheid. Welke advertentie lijkt jou geloofwaardiger en zet aan tot klikken?

AdWords tekstadvertenties

AdWords tekstadvertenties

Studies wijzen uit dat cijfers doen geloven. En hoe specifieker de cijfers, hoe meer geloofwaardigheid. Zo is 2,44% rente geloofwaardiger dan 2% rente. En hoe meer geloofwaardigheid, hoe groter je kans op kliks, wat in een ideale wereld resulteert in meer en betere conversies.

Test deze tactiek zelf eens uit en laat ons weten of het voor jou werkte!

Een persoonlijke touch moet

Vergeet de ik-, me-, mij-, wij-, ons-, mezelf-vorm … Schrijf in tweede persoon! Idealiter gebruik je de naam van je klant, maar zover staan we (nog) niet. De tweede beste optie is dus: je, jij, u, jou, …

Zoek naar mogelijkheden om de klant aan te spreken in je advertenties.

 Wat kun jij betekenen voor je klant? 

AdWords tekstadvertenties

Klinkt goed, niet? Klikje wagen?

Maak je advertenties lokaal

Adverteerders targeten vaak nationaal of meerdere plaatsen tegelijk in een campagne. Het zal je niet vreemd klinken dat lokaal goed scoort. Speel daarop in. Bekijk even het volgende voorbeeld:

AdWords tekstadvertenties

AdWords tekstadvertenties

Bij welke bank zou jij langsgaan?

Precies, ik ook. Creëer verschillende campagnes en target lokaal. Er kruipt meer tijd in, maar je kunt je doelgroepen gericht aanspreken en lokale oplossingen bieden. Het gaat erom je klanten te laten weten dat je amper twee straten verder zit. Klaar om hen te helpen.

Test het een keertje, en laat ons weten of het voor jou heeft gewerkt!

Executive Summary

Val je niet op tussen andere AdWords tekstadvertenties? Test dan een van de tactieken in dit artikel uit. Deze handige tips & tricks voor AdWords tekstadvertenties bezorgen je een hogere CTR, een betere kwaliteitsscore en meer conversies!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *