Adobe maakt Flash dmv http-streaming op iOS-apparaten toch mogelijk

Http Live StreamingAdobe is er toch in geslaagd om Flash beschikbaar te maken op iOS-apparaten zoals de iPhone en iPad. Via een nieuwe techniek: ‘HTTP-Live-Streaming’ wordt Flash content doorgestuurd en weergegeven. Desondanks de in het verleden opgelegde restricties van Apple omtrent de mogelijkheid voor Flash-content weer te geven op hun producten kan via deze nieuwe manier wel flash content afgespeeld worden met iOS.

Doordat Adobe geen Flash-ondersteuning kon leveren aan iOS-apparaten liep het een markt mis van meer dan 100 miljoen apparaten. Daarom zijn veel mobile web developers overgestapt naar HTML5 voor het aanbieden van video content.

De nieuwe versie van Flash Media Server

De nieuwe versie van Flash Media Server wordt ondersteund door het HTTP-Live Streaming-protocol (HLS) . Zo probeert Adobe met HLS – wat tevens geen volwaardige Flash-ondersteunende techniek is – een oplossing aan te bieden aan klanten die flash content niet willen converteren naar een formaat dat met de HTML5-videotag kan worden afgespeeld.

Een voorproefje

Adobe heeft twee weken geleden een voorproefje van deze techniek gegeven tijdens een conferentie van de National Association of Broadcasters. HLS maakt tevens ook gebruik van HTML5 voor streaming en werkt op de meest gebruikte en populaire mobile browsers.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *