Acquisities alom!

IndexTools Yahoo! logoWat een bewogen dag in zoekmachine marketing land! Vandaag werden twee overnames bekend gemaakt die de search markt danig zullen beïnvloeden. Charlie Holbech, Head of Partner Division, liet ons vanmiddag weten dat web analytics bedrijf IndexTools groen licht heeft gegeven voor een overname door Yahoo!.

Even later bereikte ons het bericht dat Aegis Media volledig eigenaar is geworden van het Nederlandse SEM-bureau Checkit.

Iets minder spectaculair nieuws, maar daarom niet minder belangrijk, is dat Albrecht Heremans vanmiddag de kaap van 10 Google AdWords Qualified Professionals bij QueroMedia heeft gerond. Kristien, op naar nummer 11!

Yahoo! begeeft zich dus ook op de web analytics markt. De zoekmachine gigant is niet totaal onbeslagen in deze discipline, maar het web analytics systeem dat gekoppeld was aan het Yahoo! Search Marketing platform hinkte toch wat achterop op de doeltreffendheid van de koppeling Google AdWords-Google Analytics. We zijn alleszins benieuwd welke synergie er zal groeien tussen twee van onze partners. QueroMedia werd in 2007 als eerste Belgische bedrijf Yahoo! Search Marketing Partner én tevens IndexTools Key Alliance Partner.

Vandaag werden eveneens de geruchten van een mogelijke overname van Checkit door Aegis Media bevestigd. Onze Nederlands concullega wordt onderdeel van Isobar, het digitale marketing netwerk van Aegis Media. De huidige directie van Checkit blijft nog voor zeker drie jaar verbonden aan het bedrijf. Checkit blijft tevens als merk bestaan naast onder andere SEM-bureau iProspect dat ook onderdeel uitmaakt van Isobar. Welk bedrag Aegis Media betaalde voor Checkit, is nog niet bekend. Begin dit jaar nam Aegis Media ook al het Belgische SEM-bedrijf Extenseo over van Belgacom.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *