Acquisitie Groupon door Google voor $2 à $3 miljard onbevestigd

GrouponVolgens geruchten zou Google Groupon gekocht hebben voor maar liefst $2,5 miljard. De geruchten zijn volgens Vatornews afkomstig van een betrouwbare bron die bekend is met de situatie.

De acquisitie, die momenteel nog niet bevestigd is, volgen de geruchten op dat Google aan het praten zou zijn met de in populariteit stijgende lokale dealssite. Yahoo! ving al eens bot toen het eerder dit jaar een bod uitbracht van $2 à $3 miljard.

Groupon is één van de meest succesvolle internetverhalen van de laatste tijd met een waarde van $1 miljard dollar. Groupon heeft een maandelijkse opbrengst van $50 miljoen wat vrij veel is aangezien de site vrij nieuw is (november 2008). De laatste tijd duikt er ook wel iedere dag een kopie van de site op die probeert het succes van e-commerce site Groupon te wedijveren.

De overname zou alleszins steek houden voor Google: door Groupon over te nemen krijgt Google een geweldige kans om Groupon deals te fuseren met Google Places. Voor Groupon wordt het dan weer makkelijker om onder de hoede van Google een hoofd te bieden aan al die gelijkaardige diensten die dagelijks opduiken.

Zowel Groupon als Google werd om een reactie gevraagd maar geen van beiden heeft de overname bevestig (of ontkend). Voor adverteerders zou dit wel voor mooie kansen kunnen zorgen. Groupon geïntegreerd binnen Google Places: alle aangemelde adverteerders zouden dan kunnen werken met het aanbieden van lokale deals.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *