Aandeel Twitter scoort op de beurs

Twitter heeft zijn beursgang niet gemist. Het Twitteraandeel sloot gisteren af op 44,9 dollar. De beursgang van de microblogsite bracht in totaal 1,4 miljard euro op.

twitteraandeel-300x206Opbrengst van 73 procent

De belangstelling voor de beursgang van Twitter gisteren was massaal. Cynici zagen een herhaling van het Facebook-debacle (het beursdebuut van Facebook was dramatisch) aankomen, maar dat gebeurde niet. Twitter verraste vriend en vijand en sloot gisteren af op 44,9 dollar per aandeel, een stijging van 73 procent!

Dat de beursgang op veel belangstelling kon rekenen bij beleggers blijkt uit de moeilijkheden die de New York Stock Exchange ondervond om een eerste koers op te maken. Een uur lang lukte dat niet omdat het aantal kopers een veelvoud was van het aantal verkopers. De prijs werd omhooggetrokken om tot een evenwicht te komen.

Aandeel Twitter brengt CEO aardige duit op

Ook daarna bleef de vraag hoog en steeg de prijs van een aandeel tot een recordhoogte van 50 dollar, bijna een verdubbeling van de uitgifteprijs! De eerste beurdag van Twitter sloot uiteindelijk af op 44,9 dollar. Het bedrijf liet een opbrengst optekenen van 1,82 miljard dollar (1,4 miljard euro). Wie slim belegde kon gisteren, op enkele uren tijd, miljoenen opstrijken. Een van de gelukkigen is CEO Dick Costolo: hij zag de waarde van zijn aandelenpakket plots stijgen tot 346 miljoen dollar!

Aandeel Twitter laat Facebook ver achter zich

Het succes van Twitter staat in schril contrast met de lamentabele beursgang van Facebook vorig jaar, dat op de eerste dag amper een procent steeg en de weken daarna helemaal onderuit ging. Het duurde tot augustus van dit jaar voor het aandeel weer zijn oude waarde had bereikt. Vandaag is het net geen 48 dollar waard. De totale waarde van Facebook ligt trouwens wel een pak hoger dan die van Twitter.

Executive Summary

Het Twitteraandeel sloot zijn eerste dag op de beurs af met een winst van 73 procent!
De beursgang bracht Twitter in totaal 1,4 miljard euro op.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *