6 manieren om je blog online zichtbaar te maken

blog-zichtbaarAls bedrijf of zelfstandige schrijf je een blog niet gewoon voor je plezier. Je wil ermee een bepaald publiek en een bepaald doel bereiken. Alles start uiteraard met voldoende zichtbaar zijn online. Hoe je dat in de praktijk doet, lees je hier.

Maak het je gemakkelijk met WordPress plugins

WordPress is een heel gebruiksvriendelijk platform en daarom een echte aanrader. Wie WordPress gebruikt moet zeker ook enkele handige plugins installeren. Plugins zoals All In One SEO Pack of SEO Yoast. Deze plugins helpen je bij het maken van goede SEO-titels en meta tags. Dankzij goed ingevulde metagegevens onderscheid je jouw blog alvast van alle blogs die dit niet doen, wat je een hogere ranking en dus meer zichtbaarheid zal opleveren.

Kies je keywords verstandig

Schrijf blogberichten over goedgekozen keywords. Kies keywords met veel zoekvolume, of ga juist voor long tail keywords. Welke keywords je ook kiest, gebruik ze op de juiste plaatsen. Een tekst vol keywords proppen werkt niet. Wel gebruik je de keywords best in de titel, in de metagegevens, indien mogelijk in tussentitels en af en toe in je tekst. Goedgekozen keywords op de juiste plaatsen leveren je meer zichtbaarheid op omdat bezoekers gemakkelijker op je blog zullen terechtkomen.

Grotere snelheid, betere zichtbaarheid

Snelheid wordt steeds belangrijker in de wereld van SEO. Google hecht meer en meer belang aan de laadsnelheid van je website, en ook bezoekers zullen afhaken als het te lang duurt om je website te laden.

De ideale lengte van een blogpost

De ideale lengte van een blogpost is een punt van discussie. Volgens sommigen hou je het online beter kort, anderen kiezen toch voor uitgebreidere teksten. Het meest correcte antwoord is waarschijnlijk dat de ideale lengte van een blogpost afhankelijk is van de sector waarin je zit. Artikels over gadgets blijven vaak onder de 200 woorden, terwijl artikels uit de financiële sector dan weer meer dan 1000 woorden zouden moeten tellen. Het lijkt er wel op dat langere content beter scoort in zoekmachines. Het is dus mogelijk dat Google langere blogposts als diepgaander en dus beter beschouwt.

Gebruik afbeeldingen in je blog

Afbeeldingen maken je blogpost leuk om te lezen, maar je kan aan een afbeelding ook heel wat nuttige SEO-metagegevens, zoals de alt-tekst, meegeven.

Interlinking: onmisbaar voor de zichtbaarheid

Link je blogposts met elkaar. Op die manier maak je het gemakkelijker voor bezoekers om door te klikken naar andere artikels. Daarnaast zijn links voor Google ook een indicatie voor goede content, je kan ermee je ranking dus doen stijgen.

Executive Summary

Dankzij deze 7 tips vergroot je de zichtbaarheid van je blog.
Met je blog wil je immers bepaalde doelen bereiken.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *