5 tips voor de perfecte landingspagina

de perfecte landingspagina

perfecte landingspagina

Een geoptimaliseerde website verhoogt je traffic conversie en leadgeneratie. Landingspagina’s zijn in dit proces de eerste stap naar conversie en verdient dus extra aandacht:  een slechte landingspagina kan er immers voor zorgen dat een bezoeker je website vroegtijdig verlaat. Ontdek hieronder hoe je dit kan voorkomen.

Je landingspagina stemt overeen met de zoekopdracht

Optimaliseer elke pagina van je website voor verschillende zoekopdrachten. Op deze manier komt een bezoeker rechtstreeks terecht op de pagina waar hij naar op zoek is. Als een bezoeker het antwoord op zijn vraag niet snel kan vinden, zal hij immers onverbiddelijk vertrekken.

Treed naar buiten

Maak jezelf kenbaar als auteur. Het wekt vertrouwen, geeft je content meer authenticiteit en zal voor meer clicks zorgen. Maak reeds op de landingspagina duidelijk wie je bent en geef een persoonlijke toets aan al je content.

Zorg voor onderscheidende content

Er is veel concurrentie op het internet. Het is daarom imperatief dat je landingspagina de uniciteit en het onderscheidende karakter van je site, product of service meteen duidelijk maakt. Grijp de aandacht van je bezoekers en moedig ze aan om je site te blijven, een artikel te lezen of een actie te ondernemen.

Optimaliseer voor conversie

Zorg dat elke pagina naar conversie leidt, ongeacht welke pagina bezoekers bekijken. Als je wilt dat bezoekers zich registreren, zorg dan dat je pagina’s linken naar een registratieformulier via duidelijke navigatiestromen en interlinking. En moedig bezoekers via je content aan om het formulier daadwerkelijk in te vullen.

Design speelt een belangrijke rol

Als je pagina goed gestructureerd is, vinden bezoekers gemakkelijker hun weg. Besteed dus genoeg aandacht aan de kleurenlayout, navigatiemogelijkheden en visuals. Dit zal ervoor zorgen voor je bezoekers aangenaam vertoeven is op je website. Ze zullen dit appreciëren en daardoor langer blijven.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *