5 miljoen iPhones verkocht op eerste 3 verkoopsdagen

Tijdens de eerste drie verkoopdagen zijn er meer dan 5 miljoen exemplaren van de nieuwe iPhone 5 over de toonbank gegaan. En dan te weten dat hij nog maar in 9 landen verkrijgbaar was (onder andere Amerika en Duitsland). Vanaf vandaag komen daar nog eens 22 landen bij. En tegen het eind van dit jaar wordt er uitgegaan van nog eens 100 extra landen. Goed nieuws dus voor Apple, te meer omdat het bedrijf zijn winst voor twee derden uit zijn smartphone haalt.

iPhone 5 vanaf vandaag in België verkrijgbaar

Vanaf vandaag kan je ook in België in de rij aanschuiven voor de nieuwe iPhone 5. Naar goede gewoonte, wordt er een overrompeling verwacht. Apple maakt dus alweer een goede beurt, wat het bedrijf een streepje voor geeft in de strijd met eeuwige concurrent Samsung.

Vechten om nieuwe iPhone 5

In Duitsland maakten Apple-adepten het weel heel bont. In de stad Oberhausen is de situatie uit de hand gelopen en zouden er mensen met elkaar op de vuist zijn gegaan tijdens het wachten voor de deuren van de Apple Store. De politie dreigde ermee de verkoop stil te leggen.

Meer verwacht

Het indrukwekkende aantal van 5 miljoen mag dan wel een record zijn, toch hadden experts meer verwacht. Sommigen gingen zelfs uit van een verkoop van 8 of 10 miljoen stuks. Het aandeel van Apple ging op de Nasdaq technologiebeurs 2,6% achteruit.

Executive Summary

Massale stormloop voor nieuwe telg van Apple
Vanaf vandaag wordt de nieuwe iPhone in nog 22 landen gelanceerd

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *