5 manieren om links te ‘verdienen’

Google update zijn algoritme met de regelmaat van de klok, en bij elke update wordt het steeds moeilijker om een betrouwbaar linknetwerk uit te bouwen. Velen hebben daarom het idee van linkbuilding opgegeven. Voortaan loont het de moeite om links te ‘verdienen’. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, natuurlijk.

Vaak wordt er gefocust op het creëren van kwalitatieve content. En terecht, want die kwalitatieve content zal je snel enkele links doen verdienen. Maar laat ons eerlijk zijn, die sinaasappel is al genoeg uitgeperst. Daarom schenk ik graag even aandacht aan 5 alternatieve methoden om links te verdienen. Wat kan je, naast het produceren van goeie content, nog doen om vanzelf links te krijgen?

Vermeld influencers

Een techniek die even gemakkelijk is als succesvol. Vaak staan bloggers nogal weigerachtig tegenover het plaatsen van een link naar een ander domein. Maar enkele links naar kwalitatieve content doet je SEO geen kwaad. Meer zelfs, link je naar invloedrijke personen, dan is de kans groter dat je geste niet onopgemerkt blijft, en dat je zelfs een link terug krijgt.

Influencers krijgen graag aandacht. Het streelt hun ego dat ze een linkje krijgen, en zullen die link misschien wel promoten bij hun uitgebreide netwerk.

Gebruik professionele images

In deze tijden waarin images en video’s alomtegenwoordig zijn, kan je er enkel bovenuit steken door super attractieve images te plaatsen, bij voorkeur gecreëerd door een grafisch designer. Promoot je images op plaatsen waar ze vaak gedeeld worden, zoals Facebook, Pinterest, … Zorg ervoor dat je images de correcte grootte hebben. Wordt je image voor maar voor de helft getoond, dan zal het effect helemaal weg zijn.

Facebook advertising

Adverteren op Facebook zal bezoekers aantrekken van Facebook, en dat zijn vaak bezoekers die makkelijker content delen. Ze zijn geconnecteerd op Facebook, waardoor de stap kleiner is om content te delen. Door een klein budget in advertenties te steken, kan je ook meteen testen of bepaalde content shareable is.

Publiceer ebooks of whitepapers

Via een ebook of een whitepaper etaleer je je kennis over een bepaald topic. Dit soort content genereert vaak reviews, comments, discussies en dus ook links. Bovendien kan je door het publiceren van een ebook of whitepaper ook je database vergroten.

Gebruik social media tools

Mensen delen en linken naar content dat ze belangrijk vinden. En sociale media kunnen een inspiratiebron zijn in de zoektocht naar populaire content. Je kan bovendien gebruik maken van social media tools zoals Social Mention of Topsy om snel populaire topics te ontdekken.

Executive Summary

Hoe links verdienen?
Linkbuilding kost veel tijd en moeite. Hier vind je 5 alternatieve manieren om vanzelf links te verdienen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *