4 Tips om beter te tweeten !

Betere tweets dankzij deze 4 tips! Sommigen popelen om een knappe copy met een call to action in 140 tekens te proppen op Twitter. Anderen vinden het afschuwelijk en krijgen het niet voor elkaar… maar dat maakt Twitter niet minder belangrijk! Twitter is een persoonlijk, bondig en realtime medium waar je zorgvuldig mee moet omgaan. Één foute tweet kan je merk aan diggelen slaan. Je verknalt het dus liever niet… Met deze 4 tips worden je tweets een pak beter!

Denk na over je tweet

Onderschat de impact van Twitter niet. Wekelijks passeren er heel wat social media-blunders de revue, daar wil je niet bij horen, toch? Denk dus eerst even na of de tweet, die je de wereld in wil sturen, een goed idee is! Je mag natuurlijk niet té lang nadenken, want dan is je gedachte reeds passé of was iemand je voor. Zoals socialmedia-expert en blogger Chris Pirillo zegt: “Twitter is a great place to tell the world what you’re thinking, before you’ve had a chance to think about it”.

Prikkel de Twitteraars

Je moet je lezers ‘vangen’ met je tweet. Dit wil zeggen dat je tweet een relevante, straffe kop moet zijn die de lezer doet klikken. Je tweet moet met andere woorden de lezer aanspreken en overtuigen om meer te lezen (of door te klikken naar je website)! Let op dat je de juiste URL kopieert uit de URL-verkorter, want niets is zo vervelend dan een 404-pagina.

Verzorg je taal

Weg met taalfouten in je tekst voor je op ‘tweet’ klikt! Je hebt maar ruimte voor 140 tekens, spelfouten en slordige grammatica horen hier dus niet thuis. Bovendien springen zulke fouten eruit en beschadigen ze je imago… Lees je tweet dus zorgvuldig na voor je hem tweet.

Lees je tweet luidop

Probeer je tweet, in plaats van in stilte na te lezen, luidop te lezen. Moet je om adem happen? Dan is je tweet te lang. Of haper je misschien midden in je zin? Dan is er waarschijnlijk iets mis met je woordvolgorde of wou je té veel in één zin proppen. Klinken sommige woorden onnatuurlijk? Dat zijn stadhuiswoorden zoals ‘reeds’ of ‘met betrekking tot’… Vervang ze door ‘al’ en ‘over’, zo creëer je een vlotte tweet!

Executive Summary

Een copy met een call to action in 140 tekens,
sommigen houden van twitter, anderen verafschuwen het…

Leave A Comment




    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *