4 manieren om natuurlijke backlinks te bekomen

BacklinksGoogle is zeer bedreven in het detecteren van webpagina’s en links van lage kwaliteit. Als je een link-service gebruikt, wat voor weinig geld veel hoge pagerank links oplevert of wanneer je een volledig geautomatiseerd linking systeem inzet, is de kans groot dat Google je website bestraft. Het bedrijf heeft snel door dat je hen probeert te misleiden.

Als je een hogere ranking in Google wil behalen, dan moeten verwijzende links naar uw website afkomstig zijn van gerelateerde sites en van bronnen die van nature naar uw website verwijzen.

4 manieren om natuurlijke backlinks te bekomen

Creëer een gebruiksvriendelijke website met kwalitatieve content

Als jouw website slechts een verzameling is van affiliate links en geen meerwaarde biedt aan de bezoekers kan je niet verwachten van andere webmasters om naar naar jouw website te linken. Creëer dus een website met goede content. Onthoud dat ‘how-to’ artikels, top10 lijsten en onderwerpen met controversiële verklaringen zeer populair zijn. Zulke posts worden vaak gedeeld en doorverwezen. Des te interessanter uw webpagina’s zijn, hoe groter de kans dat andere websites verwijzen naar jouw site.

Website met een hoog probleemoplossend vermogen

Heb je een artikel op jouw website dat een specifiek probleem oplost? Neem contact op met gerelateerde websites en verwijs naar de interessante content op jouw website. Contacteer webmasters en bloggers met een gerelateerde website of blog die beschikken over content over het onderwerp in kwestie. Zij zullen misschien wel linken naar jouw website of artikel.

Zet je website in de juiste context

Het effect van links in internet directory’s is gedaald, maar het is toch nog steeds een goede manier om jouw website in de juiste context te plaatsen. Als veel internet directory’s jouw website in de juiste categorie plaatsten, dan zullen zoekmachines weten dat jouw website gerelateerd is aan een bepaalde categorie. Zo zal het veel gemakkelijker zijn om hoge rankings te behalen voor gerelateerde  zoekwoorden.

Maak links naar verschillende pagina’s van uw website aan

De structuur van een natuurlijke backlink is afhankelijk van de website. Sommige websites ontvangen hoofdzakelijk links naar de home pagina, terwijl andere websites veel links krijgen naar specifieke pagina’s. Belangrijk is dat links naar jouw website overeen moeten komen met keywords waarvoor je een hoge ranking wil behalen. Zorg ook voor variatie in linktexts. Wanneer alle webpagina’s precies dezelfde linktext gebruiken zal dit onnatuurlijk overkomen.

Conclusie

Het verkrijgen van de juiste soort backlinks is zeer belangrijk met het oog op een hoge ranking in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines. Maak interessante en link-waardige webpagina’s en optimaliseer de inhoud van deze pagina’s voor zoekmachines (SEO). Met de opgesomde tips in het achterhoofd zal je merken dat de ranking van jouw website zal toenemen.

1 Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *