13,4 miljard apps en 9% meer inkomsten

In het eerste kwartaal van dit jaar zijn er maar liefst 13,4 miljard apps gedownload. Dat blijkt een onderzoek van Canalys dat rekening houdt met resultaten uit de App Store apps (Apple), Google Play, Windows Phone Store en BlackBerry World’s. In totaal gaat het om zo’n 50 landen. De omzet uit de apps groeide met 9 procent tot een totaal van 2,2 miljard dollar. Zijn daarin opgenomen: betaalde apps, abonnementsvormen en ‘in-app purchases’). Van de omzet moet je wel nog de gage van de ontwikkelaars aftrekken.

Meer mobile devices in opkomende markten

De opkomende markten zoals Indonesië, Brazilië en Zuid-Afrika zijn grotendeels verantwoordelijk voor de opmerkelijke groei. Maar ook in Amerika (6 procent) en Europa (8 procent) nam het aantal downloads toe. Hoeveel apps er worden gedownload hangt uiteraard in grote mate af van het aantal mobile devices die in omloop zijn en hun aantal neemt alleen maar toe. De App Store van Apple is marktleider met 74% van de totale omzet. Maar Google Play is de grootste als we het aantal gedownloade apps bekijken (51%).

Apps en de strijd om de mobiele gebruiker

De waarde van de app stores zijn in grote mate verantwoordelijk voor de populariteit van smartphones en tablets. Veel mensen kopen een iPhone of een Android toestel omdat ze een bepaalde app willen gebruiken. Een belangrijk instrument dus in de strijd om de ‘mobile user’. De concurrentie tussen vooral Apple en Samsung woedt hevig en zal alleen maar toenemen.

AppGratis is niet meer

Verder maakte de nieuwssite CNet ook bekend dat AppGratis, die elke dag een gratis app ter beschikking stelt, niet meer in de App Store te vinden is. De mensen van Apple roepen een schending van de regels in als verklaring voor de verwijdering. Sinds eind december vorig jaar kon je AppGratis in de App Store downloaden en begin dit jaar werd er zelfs nog 13,5 miljoen dollar extra kapitaal verzameld om de dienst verder uit te breiden.

Executive Summary

App Store marktleider en goed voor 74% van de totale omzet
Opkomende markten zoals Indonesië, Brazilië en Zuid-Afrika noteren sterke groei.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *